LähiTapiola osti ison siivun Pihlajalinnaa

Vakuutusryhmän osuus terveydenhoitoyhtiöstä nousee jo lähes neljännekseen.

11.5.2016 13:01 | Päivitetty 11.5.2016 12:50

Sijoitusyhtiö Sentica Partners on myynyt omistuksensa terveydenhoitoyhtiö Pihlajalinnasta vakuutusyhtiö LähiTapiolalle ja työeläkeyhtiö Elolle, Sentica kertoo tiedotteessaan.

Ennen kauppoja Sentican rahastot omistivat 17,1 prosenttia Pihlajalinnasta.

Sentica myi 1,8 miljoonaa osaketta LähiTapiola Keskinäiselle Vakuutusyhtiölle ja 0,9 miljoonaa osaketta LähiTapiola Keskinäiselle Henkivakuutusyhtiölle. Työeläkevakuutusyhtiö Elo osti 0,8 miljoonaa Pihlajalinnan osaketta.

Ennen tänään tehtyjä osakekauppoja LähiTapiola omisti Pihlajalinnasta 10,5 prosenttia. Osakekauppojen jälkeen yhteenlaskettu LähiTapiolan omistusosuus Pihlajalinnassa nousee 23,4 prosenttiin.

Ennen varsinaisen kaupankäynnin alkua tehdyssä kaupassa Pihlajalinnan osakkeen hinta oli 16,70 euroa, kun eilinen päätösnoteeraus oli 17,00 euroa.

Terveys- ja hyvinvointipalvelut kiinnostavat

– Pihlajalinnan osakkeiden kaupassa yksi tavoitteemme oli turvata omistus vahvasti Suomessa, LähiTapiolan pääjohtaja Erkki Moisander sanoi tiedotteessa.

Hänen mukaansa vakuutusala on uusien haasteiden edessä lähivuosina.

– Vakuuttamisen täydennykseksi ennaltaehkäisevät terveys- ja hyvinvointipalvelut ovat nousemassa kiinnostavaksi liiketoiminta-alueeksi, Moisander lisäsi.

Kello 12.05 Pihlajalinnan kurssi oli noussut 0,5 prosenttia 17,08 euroon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?