Suursijoittaja huolestui Kiinasta – myi kaikki Applen osakkeet

Hyvin tuottaneet sijoituksen myynti oli helppo juttu, aktivistisijoittaja Carl Icahn sanoi.

29.4.2016 8:29

Aktivistisijoittaja Carl Icahn on myynyt kaikki Applen osakkeensa, koska hän on huolissaan yhtiön kehityksestä Kiinassa.

Icahn omisti Applea lähes kolmen vuoden ajan. Hän ilmoitti myynnistä eilen torstaina amerikkalaisen tv-kanavan haastattelussa.

– Meillä ei ole enää positiota Applessa. Lähdin pois, koska olen huolissani Kiinasta, Icahn kertoi talousuutiskanava CNBC:n ohjelmassa. Suurimman osan Apple-potistaan Icahn myi helmikuussa.

Icahnin mielestä Applen suhde Kiinaan on riski ja sen takia hyvin tuottaneen sijoituksen myynti oli helppo juttu. Kiina sulki Applen elokuva- ja e-kirjakaupan hiljattain, joten yhtiö ei ole turvassa Kiinan sääntelyltä.

Icahn huomautti, että Applella on paljon työntekijöitä Kiinassa ja iso osa yhtiön liikevaihdosta on riippuvainen Kiinasta. Kiinan asenne kuitenkin huolettaa häntä.

Applen finanssivalvojille jättämien asiakirjojen mukaan Icahn myi seitsemän miljoonaa Applen osaketta loka-joulukuussa. Vuoden vaihteessa hänellä oli 45,8 miljoonaa Applen osaketta, jonka arvo oli 4,8 miljardia dollaria.

Icahn onnistui myymään osakkeita ennen kuin Applen osake alkoi laskea tänä vuonna, kun markkinoilla ollaan huolissaan älypuhelinmarkkinoiden saturoitumisesta ja Kiinan markkinakasvun hidastumisesta.

Icahn tuli Applen osakkeenomistajaksi elokuussa 2013. Hän painosti Applea jakamaan isoa kassaansa sijoittajille osinkoina ja osakkeiden takaisinostoina. Ne olivat osasyynä osakkeen 38 prosentin nousuun vuonna 2014. Viime vuonna osake laski 4,6 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?