Sammolta jättiosinko: Björn "Nalle" Wahlroosille 25,3 miljoonaa

Sampo-konserni kasvatti taas osinkoaan ja jakaa viime vuodelta runsaan 1,2 miljardin euron jättiosingon.

| Päivitetty

Sammon hallitus esittää yhtiökokoukselle, että osinkoa maksetaan 2,15 euroa osakkeelta, kun vuodelta 2014 osinko oli 1,95 euroa.

Suurimman osinkopotin korjaa Suomen valtio. Valtio omistaa Sammosta 11,9 prosenttia sijoitusyhtiö Solidiumin kautta. Solidiumin osuus Sammon osingosta on 143,3 miljoonaa euroa. Valtio hyötyy myös siitä, että se saa runsaasti osinkoveroa Sammon omitajillee maksamista veroista.

Sammon toiseksi suurin omistaja, työeläkeyhtiö Varma saa Sammosta 76,4 miljoonan euron osingot.

Sammon hallituksen puheenjohtaja ja nykymuotoisen Sampo-konsernin pääarkkitehti Björn "Nalle" Wahlroos on Sammon kolmanneksi suurin omistaja 2,1 prosentin omistusosuudellaan. Wahlroosille on luvassa 25,3 miljoonan euron osingot. Wahlroos on ainut yksityinen omistaja Sammon 20 suurimman omistajan joukossa. Kaikki muut ovat institutionaalisia sijoittajia, kuten vakuutusyhtiöitä, sijoitusrahastoja ja säätiöitä.

If ja Nordea siivittivät

Sammon aamupäivällä julkistetun tilinpäätöstiedotteen mukaan konsernin tulos ennen veroja parani kaikilla liiketoiminta-alueilla vuonna 2015 ja oli ennätyksellinen 1 888 miljoonaa euroa (1 759).

Markkina-arvojen muutokset huomioiva konsernin laaja tulos nousi 1 564 miljoonaan euroon (1 179).

Vahinkovakuutustoiminta eli If ja pohjoismainen pankkikonserni Nordea, josta Sampo omistaa runsaan viidenneksen, raportoivat kaikkien aikojen suurimmat tuloksensa ennen veroja. Sampo omistaa myös henkivakuutusyhtiö Mandatum Lifen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?