Valmet haali tilauksia – tulos petti odotukset, osinko nousee - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Valmet haali tilauksia – tulos petti odotukset, osinko nousee

Yhtiön tulos loka-joulukuussa jäi analyytikoiden ennusteista.

9.2.2016 12:35 | Päivitetty 9.2.2016 13:07

Paperi- ja sellukonevalmistaja Valmetin tulos kasvoi loppuvuonna mutta alitti markkinaodotukset. Uusia tilauksia yhtiö haali neljänneksen aikana reippaasti enemmän verrattuna vuoden takaiseen.

Osinkoa ehdotetaan jaettavaksi 0,35 euroa, kun edellisvuonna osinkoa jaettiin 0,25 euroa osakkeelta.

Valmetin tulos ennen veroja nousi loka-joulukuussa 37 miljoonaan euroon edellisvuoden 36 miljoonasta eurosta. Tulos oli odotuksia heikompi, sillä analyytikot odottivat ennustepalvelu SME Direktin keräämässä ennusteessa 51 miljoonan euron tulosta.

Osakekohtainen tulos nousi 0,18 euroon 0,17 eurosta.

– Vakaan liiketoimintamme, eli palvelu- ja automaatioliiketoiminnan, rooli on kasvanut, mikä tarjoaa meille vakautta ja näkyvyyttä. Onnistuimme vahvistamaan asemaamme paperiteollisuudessa, ja olemme nyt markkinajohtaja paperi-, kartonki- ja pehmopaperiteknologioissa, sanoo Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine tilinpäätösraportissa.

Liikevaihto nousi vuoden loppuneljänneksellä 854 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 777 miljoonasta eurosta. Kasvua oli 10 prosenttia. Tästä jäi liiketulosta 41 miljoonaa euroa, kun edellisvuonna yhtiö teki voittoa 38 miljoonaa euroa. Markkinoilla odotettiin 54 miljoonan euron tulosta.

Valmetin saamat tilaukset kasvoivat loppuvuonna 65 prosenttia 793 miljoonaan euroon. Tilaukset kasvoivat paperit sekä sellu ja energia -liiketoiminnassa, mutta laskivat hieman palvelut-liiketoiminnassa.

Yhtiöllä oli tilauskantaa vuoden lopussa 2,1 miljardia euroa, kun se vuotta aiemmin oli 2 miljardia euroa.

Valmetin arvion mukaan lyhyen aikavälin markkinanäkymä kartonki- ja paperimarkkinoilla ovat parantuneet hyväksi, kun aiempi arvio oli tyydyttävä. Yhtiön mukaan näkymä on parantunut heikosta tyydyttävälle tasolle myös energiamarkkinoilla. Valmet arvioi myös, että lyhyen aikavälin markkinanäkymä sellumarkkinalla on heikentynyt tyydyttävälle tasolle hyvästä.

Valmet arvioi, että sen liikevaihto tänä vuonna pysyy lähellä viime vuoden 2,9 miljardia euroa. Sen sijaan ebita-liikevoiton ennen kertaeriä arvioidaan kasvavan viime vuoden 182 miljoonasta eurosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?