Kesko ostaa Siwat ja Valintatalot - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Kesko ostaa Siwat ja Valintatalot

Ruokakeskolle siirtyy lähes 650 Siwaa ja Valintataloa.

18.11.2015 9:07 | Päivitetty 18.11.2015 9:31

Kauppakonserni Keskon tytäryhtiö Ruokakesko ostaa tappiollisen Suomen Lähikaupan pääomasijoittaja Tritonilta. Velaton kauppahinta on noin 60 miljoonaa euroa.

– Strategiansa mukaisesti Kesko hakee kasvua päivittäistavarakaupassa. Yksi kasvun painopistealueista on lähikauppaverkoston kasvattaminen ja uudistaminen, sanoo Keskon pääjohtaja Mikko Helander tiedotteessa.

– Suomen Lähikaupalla on erinomaisia liikepaikkoja, ja yrityskaupan myötä pystymme toteuttamaan strategiaamme suunniteltua nopeammin ja merkittävästi pienemmillä investoinneilla. Kilpailu Suomen päivittäistavarakaupassa on kovaa, ja kuluttajien ostovoiman heikentyminen on entisestään kiristänyt sitä.

Suomen Lähikauppa on keskittynyt päivittäistavarakauppoihin. Triton hankki yrityksen vuonna 2012. Viime vuonna Suomen Lähikaupan liikevaihto oli 999,2 miljoonaa euroa ja tappio ennen veroja 11,6 miljoonaa euroa.

Suomen Lähikaupalla on 643 Siwaa ja Valintataloa ja 4 100 työntekijää.

– Tämä on ehdottomasti hyvä vaihtoehto myös Suomen Lähikaupalle, sanoo Suomen Lähikaupan toimitusjohtaja Ralf Holmlund tiedotteessa.

Kesko pienentää muuta investointiohjelmaa

Yritysrakenne syntyi elokuussa 2005, kun silloisen Tradekan ja Wihurin Ruokamarkkinan kauppaketjut sulautuivat. Nykyinen nimi otettiin käyttöön vuonna 2009, kun Tradeka muuttui Suomen Lähikaupaksi.

Kesko on tarkentanut yrityskaupan myötä lähivuosien investointisuunnitelmaa. Kesko arvioi investointiensa alenevan strategiassa ilmoitetusta noin miljardista eurosta 750 miljoonaan euroon ilman mahdollisia yrityskauppoja vuosina 2015–2017.

Yrityskaupan toteutuminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää sekä muiden ehtojen täyttymistä. Kaupan arvioidaan toteutuvan ensi vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?