Nokialta jättipotti osakkeenomistajille: 4 miljardia euroa

Verkkolaiteyhtiö Nokia suunnittelee pääomanpalautuksia omistajille ja velkojen vähentämistä. Yhtiö perustelee toimia pääomarakenteen optimoinnilla. Lisäksi Nokia nopeuttaa 900 miljoonan euron synergiatavoitteidensa aikataulua.

29.10.2015 9:04

Nokian pääomarakenteen optimointiohjelma koostuisi neljän miljardin euron pääoman palautuksista osakkeenomistajille sekä velkojen ja muiden velkatyyppisten erien vähentämisestä kolmella miljardilla eurolla. Ohjelman ehtona on Alcatel-Lucent- ja Here-kauppojen toteutuminen sekä kaikkien Nokian ja Alcatel-Lucentin vaihtovelkakirjalainojen vaihtaminen osakkeiksi.

Nokian suunnitelmien mukaan sen osinko tältä ja ensi vuodelta olisi vähintään 0,15 euroa osakkeelta. Lisäksi Nokia jakaisi ylimääräisen 0,10 euron osingon. Yhtiö käynnistäisi myös kaksivuotisen, suuruudeltaan 1,5 miljardin euron omien osakkeiden osto-ohjelman.

Nokia sanoo edelleen tavoittelevansa pidemmällä aikavälillä investment grade -tason luottoluokitusta.

Ilmoittaessaan Alcatel-Lucentin ostamisesta Nokia kertoi yhdistyneen yhtiön tavoitteena olevan 900 miljoonan euron synergiaedut vuoden 2019 aikana. Nyt Nokia on nopeuttanut aikatauluaan vuoteen 2018. Yhtiön mukaan synergiaedut operatiivisissa kuluissa saataisiin muun muassa päällekkäisten tuotteiden karsimisesta, organisaatioiden rationalisoinnista, kustannusleikkauksista ja hankintakustannusten vähentämisistä.

Uudelleenjärjestelykustannusten Nokia arvioi olevan hieman yli 900 miljoonaa euroa ja niihin liittyvien ulosmenevien kassavirtojen noin 900 miljoonaa euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?