Microsoftin tulos parani – karu luku Lumioista - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Microsoftin tulos parani – karu luku Lumioista

Microsoftin tuloksessa oli sekä hyviä että huonoja uutisia. Jälkimmäiset koskivat etenkin matkapuhelimia.

23.10.2015 8:23 | Päivitetty 23.10.2015 9:18

Amerikkalaisen ohjelmistojätti Microsoftin tilivuoden ensimmäisen neljänneksen eli heinä-syyskuun tulos vahvistui, kun verkon kautta jaettavien ohjelmistotuotteiden kysyntä oli kasvussa.

Microsoftin heinä-syyskuun nettotulos ylsi irtisanomisista koituvat kertakulut mukaan lukien 4,62 miljardiin dollariin eli 0,57 dollariin osakkeelta, kun tulos vuotta aiemmin oli 4,54 miljardia eli 0,54 dollaria.

Järjestelykuluja neljänneksellä kertyi 1,14 miljardia dollaria.

Ilman kertakuluja tulos oli 0,67 dollaria osakkeelta, kun analyytikoiden odotus Bloombergin keräämässä ennusteessa oli 0,59 dollaria.

Microsoftin liikevaihto laski 21,7 miljardiin dollariin vuodentakaisesta 23,2 miljardista dollarista. Analyytikot odottivat 21 miljardin liikevaihtoa.

Puhelinten liikevaihto -54 %

Pilvituotteiden liikevaihto kasvoi 5,9 miljardiin dollariin, kun ennuste oli 5,7 miljardia. Kasvua oli kahdeksan prosenttia. Yhtiö on alkanut jakaa esimerkiksi suosittua toimistotyön Office 365 -pakettiaan verkon kautta.

Microsoftin älypuhelinten kysyntä ei sen sijaan ollut kehuttavaa. Puhelinten liikevaihto romahti 54 prosenttia vuodentakaisesta.

Yhtiö kertoi myös vähentävänsä lisää työvoimaa heinäkuussa sovittujen massiivisten irtisanomisten lisäksi.

Tällöin Microsoft kertoi vähentävänsä maailmanlaajuisesti 7800 työntekijää, joista suurin osa oli vanhoja nokialaisia yhtiön ostettua Nokian matkapuhelintoiminnot. Microsoft joutui tekemään matkapuhelinliiketoimintaansa massiivisen 7,6 miljardin dollarin alaskirjauksen.

Nyt odotettavissa olevien irtisanomisten suuruutta ei kerrottu, mutta uutistoimisto Bloombergin lähteiden mukaan mittakaava on tuhatkunta henkeä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?