Kurssit hakevat suuntaa pörssissä – "hermoilu varmasti jatkuu" - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Kurssit hakevat suuntaa pörssissä – "hermoilu varmasti jatkuu"

Helsingin pörssissä päivä on edennyt suuntaa hakien. Kiinan keskuspankin eilinen koronlasku ei onnistunut vakuuttamaan sijoittajia, ja Kiinan pörssit painuivat keskiviikkona laskuun.

26.8.2015 14:31 | Päivitetty 27.8.2015 8:34

Nordean osakestrategi Kristian Tammela arvioi, että Wall Streetin eilinen pörssisukellus on osittain syy siihen, miksi osakekurssit laskevat tänään Euroopassa. New Yorkin pörssissä osakekurssit rysähtivät kaupankäynnin viimeisen tunnin aikana.

– Markkinoilla on tosi hermostunutta ja hermoilu varmasti jatkuu, hän kommentoi Taloussanomille.

Muualla Euroopassa alavire jatkuu. Laaja eurooppalaisosakkeiden kursseja kuvaava viiteindeksi Stoxx 600 liikkui alkuiltapäivästä noin prosentin miinuksella.

Helsingin yleisindeksi OMXH oli kello 14 aikaan laskenut 0,2 prosenttia 7 829,36 pisteeseen. Suuryhtiöiden OMXH 25 oli miinuksella saman verran.

Vaihtoa oli kertynyt 238 miljoonaa euroa, josta vaihdetuinta Nokiaa oli 60,6 miljoonaa euroa.

Verkkolaiteyhtiö Nokian osake oli laskenut 0,1 prosenttia 5,54 euroon. Danske Bank nosti Nokian osakkeen suositusta tasolle "osta" aiemmalta tasolta "pidä".

Amer päivitti taloudellisia tavoitteitaan

Vaihtokakkosen eli hissi- ja liukuporrasyhtiö Koneen B-osake oli laskenut 0,9 prosenttia. Energiayhtiö Fortumin osake oli puolestaan tullut alas prosentin.

Eurooppalaisosakkeiden kurssikehitystä kuvaavasta laajasta Stoxx 600 -osakeindeksistä pois putoava teräsyhtiö Outokumpu oli ottanut takapakkia 3,4 prosenttia.

Pankkikonserni Nordea oli laskenut prosentin ja vakuutusyhtiö Sampo 0,6 prosenttia.

Metsäyhtiöistä UPM:n kurssi oli pakittanut prosentin, kun taas kilpailija Stora Enson R-osake oli noussut 0,3 prosenttia.

Taloudellisia tavoitteitaan päivittänyt urheiluvälinevalmistaja Amer Sports oli 2,5 prosenttia miinuksella.

Yli 1 200 kuormausnosturin tilauksen intialaiselta Tata Motorsilta saanut lastinkäsittelylaitteita valmistava Cargotec oli kirinyt 1,9 prosenttia plussalle.

Plussalla olivat myös muun muassa öljynjalostaja Neste (+1,3 %) ja pakkausvalmistaja Huhtamäki (+1,2 %).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?