Norjan öljyrahasto tappiolle ensi kertaa kolmeen vuoteen - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Norjan öljyrahasto tappiolle ensi kertaa kolmeen vuoteen

Norjan valtiollinen sijoitusrahasto teki toisella vuosineljänneksellä tappiota ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen.

Norjan valtiollisen öljy-yhtiön pääkonttori Oslon ulkopuolella. ­

19.8.2015 15:04

Maailman suurimman valtiollisen sijoitusrahaston tuotto painui 73 miljardia Norjan kruunua (noin 8,0 miljardia euroa) pakkaselle.

Sijoitustuottoja veti miinukselle bondi- ja osakemarkkinoiden heikentyminen. Rahaston bondi-, eli velkakirjasijoituksissa tappiota tuli 2,2 prosenttia ja osakkeissa 0,2 prosenttia. Kiinteistösijoituksissa rahasto sen sijaan teki tuottoa kaksi prosenttia.

– Joukkolainasijoitusten tuottoa rokotti korkojen nousu rahaston päämarkkinoilla. Osakkeissa amerikkalaisosakkeet painoivat tuottokehitystä, Yngve Slyngstad, rahaston toimitusjohtaja sanoo tiedotteessa.

Norjan öljytuloista valtaosa on sijoitettuna valtiolliseen sijoitusrahastoon. Kesäkuun lopussa rahaston markkina-arvo oli noin 788 miljardia euroa. Osakkeisiin rahaston varoista oli sijoitettuna 62,8 prosenttia. Bondisijoituksissa rahaa oli 34,5 prosenttia. Kiinteistöjen osuus sijoituksista oli 2,7 prosenttia.

Rahaston suurimmat osakeomistukset olivat elintarvikejätti Nestlessä, teknologiayhtiö Applessa ja lääkeyhtiö Novartiksessa. Lainasijoituksista pääosa oli Yhdysvaltain, Japanin ja Saksan bondeissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?