Finnair haluaa palveluista lisää rahaa – "näyttää toimivan" - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Finnair haluaa palveluista lisää rahaa – "näyttää toimivan"

Lentoyhtiö Finnair aikoo lisätä lentomatkustajille tarjottavia maksullisia lisäpalveluita. Yhtiö lanseerasi lisäpalvelut viime vuonna, ja kokemukset ja tulosvaikutukset ovat olleet hyviä, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

14.8.2015 15:10 | Päivitetty 14.8.2015 18:51

Lisäpalveluiden avulla asiakkaat voivat esimerkiksi varata tietyn istumapaikan lentokoneeseen etukäteen ja tilata aterioita lennon ajaksi.

– Lisäpalveluihin tullaan panostamaan ja tuomme niihin tuotteita. Niiden myynti on hurjassa nousussa. Se näyttää selvästi toimivan, Vauramo sanoi tänään yhtiön toisen neljänneksen tuloksen tiedotustilaisuudessa.

Finnairin lisäpalveluiden myynti kasvoi huhti–kesäkuussa kolmanneksen 24,7 miljoonaa euroon viime vuoden vertailukauden 18,6 miljoonasta eurosta. Samaan aikaan matkustajatuottojen myynti kohosi hieman yli neljä prosenttia 433,6 miljoonaa euroon.

– Matkustajatuotot nousivat yhteensä 24 miljoonaa, josta kuusi miljoonaa oli lisäpalveluista. Vaikka taso on alhainen, nousu on kova. Kasvu oli kiihtyvä tarkastelukauden loppua kohden, sanoi yhtiön talousjohtaja Mika Stirkkinen.

Toimitusjohtaja Vauramo kuvaa lisäpalveluiden lanseerausta erittäin positiiviseksi kokemukseksi.

– Olemme asettaneet jatkossakin kovat tavoitteet lisäpalvelumyynnille, ja olemme siinä vauhdissa. Kuukausikasvuluvut ovat isommat kuin 34 prosenttia, Vauramo sanoi.

Kesästä tulossa vahva

Finnairin tulos ennen veroja pysyi huhti–kesäkuussa edelleen negatiivisena vaikka tappio supistui reippaasti 7,4 miljoonaan euroon.

Finnair arvioi yltävänsä tänä vuonna ainakin nollatulokseen. Yhtiö ohjeisti nyt ensi kertaa koko vuoden tulosta.

– Kesä on meille tärkeää aikaa. Tällä hetkellä meillä on kaikki syyt olettaa, että alkuvuoden tappio saadaan kurottua kiinni ja meillä on mahdollisuus tehdä pieni positiivinen tulos, Vauramo sanoi.

Finnair kertoi, että kuluttaja- ja liikematkakysynnässä oli huhti–kesäkuussa nähtävissä heikkoja merkkejä piristymisestä.

– Jos katsotaan kesä- ja heinäkuun liikennetietoja, merkit ovat vahvempia kuin heikkoja tällä hetkellä. Kaikki näyttää siltä, että kesä tulee olemaan kokonaisuutena vahva, Vauramo sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?