Analyytikko: Konecranes ja Terex "tehostavat varmasti" - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Analyytikko: Konecranes ja Terex "tehostavat varmasti"

Suomalaisen Konecranesin ja amerikkalaisen Terexin yhdistyminen vaikuttaa positiiviselta Konecranesin osakkeenomistajille arvostusluvuilla mitattuna, arvioi Nordean osakestrategi Kristian Tammela.

11.8.2015 12:24 | Päivitetty 11.8.2015 12:31

Kilpailevat nostolaitevalmistajat ovat markkina-arvoltaan melko samankokoisia. Sen sijaan liikevaihdolla ja tuloksella mitattuna Terex on Konecranesia selvästi isompi.

– Vaikuttaa positiiviselta Konecranesin omistajien kannalta, Tammela sanoo Taloussanomille.

Yhtiöiden tänään julkistamasta fuusiosta on spekuloitu markkinoilla vuodesta 2011, jolloin Terex osti saksalaisen Demagin. Myös Konecranes oli kiinnostunut Demagin ostosta.

Terexin Demag-ostoksen takia fuusiokumppaneilla on osittain päällekkäistä toimintaa Euroopassa, Tammela sanoo.

Terexillä on myös jonkin verran tuotteita, jotka puuttuvat Konecranesin tuotevalikoimasta. Amerikkalaisyhtiöllä on perinteisesti ollut vahva markkina-asema Yhdysvalloissa.

– Fuusiosta seuraa varmasti toiminnan tehostamista, koska yhtiöiden tavoitteena on yli 110 miljoonan euron synergiahyödyt. Mistä ja milloin toimintaa tehostetaan, se jää nähtäväksi, Tammela arvioi.

Yhtiöiden tavoittelemat synergiahyödyt ovat toteutuessaan isot. Yhtiöiden yhteenlasketun tuloksen odotetaan olevan tänä vuonna noin 520 miljoonaa euroa yhtiöiden konsensusennusteista laskettuna. Jos synergiahyödyistä toteutuu edes puolet, fuusioyhtiön tulos parantuisi noin 10 prosenttia.

Myös osakemarkkinoilla fuusiouutinen on otettu myönteisesti vastaan. Noin kello 11.35 Konecranesin osake oli ponkaissut 21,6 prosenttia eilistä päätöskurssiaan korkeammalle Helsingin pörssissä. Osake oli selvä vaihtoykkönen 41,5 miljoonalla eurolla. Koko pörssin vaihto oli 113 miljoonaa euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?