Bloomberg: Konecranes yhdistymässä kilpailijansa Terexin kanssa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Bloomberg: Konecranes yhdistymässä kilpailijansa Terexin kanssa

Konecranesin ja amerikkalaisen Terexin huhutaan olevan yhdistymässä.

11.8.2015 8:52 | Päivitetty 11.8.2015 10:31

Yhdysvaltalainen nostureita ja rakennuslaitteita valmistava Terex ja nostolaitevalmistaja Konecranes ovat pitkällä neuvotteluissa yhdistymisestä, kertoo uutistoimisto Bloomberg nimettöminä pysytteleviin lähteisiinsä viitaten.

Lähteiden mukaan kauppa saattaa kuitenkin vielä peruuntua tai viivästyä. Konecranes ja Terex kieltäytyvät kommentoimasta asiaa Bloombergille.

– Terexin ja Konecranesin fuusiossa haettaisiin todennäköisesti synergioita tuotannosta, sillä kummallakin on valmistusta Euroopassa. Silloin pelissä ovat ennen kaikkea tuotantokustannukset, Morningstarin analyytikko Kwame Webb kommentoi Bloombergille.

Terexin liikevaihto oli viime vuonna 7,3 miljardia dollaria (6,7 miljardia euroa) ja tulos 319 miljoonaa dollaria (219 miljoonaa euroa). Vuonna 2011 Terex osti saksalaisen Demagin, josta myös Konecranes oli kiinnostunut.

Konacranesin liikevaihto oli viime vuonna runsaat kaksi miljardia euroa ja tulos 75 miljoonaa euroa.

Konecranesin osakkeen kurssi on tänä vuonna noussut 17 prosenttia nostaen sen markkina-arvon 1,8 miljardiin euroon. Samaan aikaan Terex on sukeltanut 22 prosenttia painaen sen markina-arvon 2,4 miljardiin dollariin (2,2 miljardia euroa).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?