Talvivaaran tuotanto voidaan ajaa ylös tai alas - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Louhinnan Talvivaarassa on tarkoitus alkaa syyskuussa

Talvivaara Sotkamon konkurssipesä palkkaa 120 uutta työntekijää. Julkisselvittäjä Jari Salminen selventää, että louhinnan aloittamisesta ei voi päätellä, että kaivostoimintaa oltaisiin ajamassa ylös.

10.7.2015 16:04 | Päivitetty 10.7.2015 16:05

Talvivaaran kaivoksen louhintatöiden on määrä alkaa uudelleen syyskuun alussa. Kaivosyhtiö Talvivaaran Sotkamon konkurssipesä kertoi tänään aloittavansa 120 henkilön rekrytoinnit louhintatöiden aloittamisen vuoksi.

Julkisselvittäjä, asianajaja Jari Salminen täsmentää, että louhinta on tarkoitus aloittaa syyskuun alussa. Louhinta on ollut keskeytettynä marraskuusta 2013.

Vaikka hallitus tavoittelee ensisijaisesti kaivostoiminnan jatkamista, louhinnan aloittamisesta ei voi vielä päätellä, että kaivos oltaisiin ajamassa ylös.

– Konkurssipesä valmistelee rekrytoinneilla osaltaan louhinnan aloittamista mutta rekrytointeja tarvitaan myös siinä vaihtoehdossa, että kaivostoiminta jollain aikavälillä ajettaisiin alas, Salminen vastaa kysymykseen siitä, varautuuko konkurssipesä kaivoksen ylösajoon, Salminen sanoo.

Kaivoksella tarvitaan työntekijöitä etenkin kunnossapidossa ja louhinnassa. Heille tarjotaan toistaiseksi voimassaolevia työsopimuksia.

Rekrytointi-ilmoitukset julkaistaan viikonloppuna. Henkilöstövuokrausyhtiö StaffPoint tukee Talvivaaraa käytännön järjestelyissä.

Kaivostoiminnasta vastaava Talvivaara Sotkamo asetettiin konkurssiin viime syksynä ja julkisselvitykseen joulukuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?