Kiinassa kurssisyöksy, viranomaiset tutkivat - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Kiinassa kurssisyöksy, viranomaiset tutkivat

Kurssit ovat jatkaneet laskuaan Kiinan mannermaan pörsseissä perjantaina. Laskusta on tulossa jyrkin kolmen viikon laskuputki sitten vuoden 1992.

3.7.2015 8:22

Shanghai Composite -indeksi oli laskenut puoleenpäivään mennessä Kiinan aikaa 3,3 prosenttia. Tällä viikolla indeksi on laskenut 9,7 prosenttia. Shanghai Composite on tullut alas 27 prosenttia kesäkuun 12. päivän huippulukemista.

Shanghain ja Shenzhenin suurimpia osakkeita kuvaava CSI 300 -indeksi oli puolestaan 2,7 prosenttia pakkasella.

Pörssilasku on saanut Kiinan rahoitusmarkkinoita valvovat viranomaiset tutkimaan mahdollista manipulaatiota kurssien luisumisen taustalla. Uutistoimisto Bloombergin lainaamien nimettömien lähteiden mukaan viranomaiset tarkastelevat viimeaikaista indeksifutuurien lyhyeksi myymistä. Viranomaiset kertoivat myös harkitsevansa toimenpiteitä sijoittajien luottamuksen palauttamiseksi.

Bloombergin mukaan Kiinan viranomaiset ovat ilmoittaneet uusista toimenpiteistä tällä viikolla lähes päivittäin kaupankäynnin päätyttyä nykyisen kurssilaskun aikana. Toimet ovat kuitenkin jääneet ylisuuria positioitaan tyhjentävien sijoittajien kaupankäynnin varjoon.

Investointipankki BNP Paribas kehottikin sijoittajia ostamaan kiinalaisosakkeita, koska se uskoo Kiinan viranomaisten tekevän kaikkensa luottamuksen palauttamiseksi.

Osa suuryritysten osakkeista on pörssilaskusta huolimatta ollut nousussa, ja markkinoilla spekuloidaan Kiinan hallitusta lähellä olevien rahastojen ostoaikeilla. Kiinan markkina-arvoltaan suurimman yrityksen öljy-yhtiö PetroChinan osake on kirinyt tällä viikolla 11 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?