Kotipizza keräsi 25,5 miljoonaa euroa – 92,9 prosenttia annista merkittiin - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Kotipizza keräsi lähes 26 miljoonaa euroa – "Kuuluu pörssiin"

Kotipizzan osakkeista merkittiin 92,9 prosenttia. Listautumisanti toteutetaan suunnitellusti.

2.7.2015 14:22 | Päivitetty 2.7.2015 14:23

Pikaruokaketju Kotipizza keräsi eilen päättyneellä listautumisannillaan 25,5 miljoonaa euroa. Yhtiön hallitus on päättänyt toteuttaa annin suunnitellusti.

Listautumisannissa merkittiin noin 92,9 prosenttia merkittäväksi tarjotuista osakkeista, ja uusia osakkeita tulee yhteensä 5,1 miljoonaa.

Kotipizza joutui annin aikana pidentämään merkintäaikaa ja alentamaan merkintähintaa viiteen euroon alustavasta 9–11 euron haarukasta.

Nyt yhtiö vakuuttaa olevansa tyytyväinen listautumisannin lopputulokseen.

– Kotipizza Group kuuluu pörssiin. Lähes kaikkien suomalaisten tuntema kuluttajabrändi ansaitsee laajan omistajapohjan, jonka se on nyt saamassa. Kotipizzan kasvu sitoo vähän pääomaa ja luo siten perusteet kannattavalle kasvulle, toteaa Kotipizzan hallituksen puheenjohtaja ja Sentica Partnersin osakas Johan Wentzel tiedotteessa.

Osakkeiden osakekohtainen merkintähinta on annissa 5 euroa niin instituutio- kuin yleisöannissakin, mikä vastaa noin 31,8 miljoonan euron markkina-arvoa.

Listautumisannin jälkeen Kotipizzalla on yli 300 osakkeenomistajaa. Suurin osakkeenomistaja on edelleen Sentica Buyout III -rahasto, jonka osuus osakkeista ja äänistä laskee 60,9 prosenttiin.

Kaupankäynti yhtiön osakkeilla on tarkoitus alkaa Helsingin pörssissä tiistaina 7.7. kaupankäyntitunnuksella Pizza.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?