Paatero: Solidiumin valta kiinnostaa muita - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Paatero: Solidiumin valta kiinnostaa muita

Edellinen valtion omistajaohjauksesta vastannut ministeri Sirpa Paatero (sd.) kirjoittaa, etteivät poliitikot voi väistää viimekätistä vastuuta Solidiumista. Tänään ministerikauttansa blogissaan pohtinut Paatero muistuttaa, että Solidium hallinnoi huomattavaa määrää veronmaksajien omaisuutta.

25.6.2015 12:26 | Päivitetty 25.6.2015 12:17

– On myös syytä tiedostaa, että näin suuri omaisuus tarkoittaa suurta valtaa. Ja mahdollisuus tällaisen vallan käyttöön herättää kiinnostusta ja intohimoja myös yksityisessä elinkeinoelämässä, Paatero kirjoittaa.

– Yksi omistajaohjausministerin tärkeimpiä tehtäviä onkin huolehtia, että Solidiumin omaisuutta käytetään vain Suomen ja kaikkien Suomen kansalaisten eduksi.

Elinkeinoelämän kiinnostuksen lisäksi Paatero nostaa ulkomaiset toimijat. Hänen mukaansa Solidium on tarvittaessa toiminut esimerkiksi ulkomaisten valtausyritysten torjumiseksi.

Solidium on valtion sijoitusyhtiö, jossa ei ole valtion enemmistöomistamia yhtiöitä. Suoraan omistajaohjauksen alla olevissa yhtiöissä on katsottu olevan valtion kannalta esimerkiksi huoltovarmuuteen tai infrastruktuuriin liittyvä erityinen intressi.

– Joissain yhtiöissä tämä intressi on mahdollisesti poistumassa, jonka jälkeen valtiolla on mahdollisuus irrottautua omistuksesta, mikäli sitä ei enää pidetä tarkoituksenmukaisena, Paatero kirjoittaa.

Uudessa hallituksessa valtion omistajaohjauksesta vastaa pääministeri Juha Sipilä (kesk.).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?