Yllätysehdotus: Solidiumin mies Talvivaaraan – 48 000 euron palkkio - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Yllätysehdotus: Solidiumin mies Talvivaaraan – 48 000 euron palkkio

Valtion sijoitusyhtiö ehdottaa toimitusjohtaja Kari Järvistä Talvivaaran hallitukseen. Ehdotus tuli vain päivä ennen yhtiökokousta.

Kari Järvinen ­

24.6.2015 14:30

Talvivaaran Kaivososakeyhtiön suurin osakkeenomistaja, valtion sijoitusyhtiö Solidium aikoo esittää huomenna kokoontuvalle yhtiökokoukselle hallituksen jäsenmäärän kasvattamista.

Uudelle hallituspaikalle on tulossa Solidiumin toimitusjohtaja Kari Järvinen. Nimitystoimikunnan aiemman ehdotuksen mukaan hallitukseen ovat tulossa lisäksi Tapani Järvinen, Pekka Perä, Stuart Murray ja Solveig Törnroos-Huhtamäki.

Talvivaaran tiedotteen mukaan Solidium on ilmoittanut yhtiölle, että "se on katsonut parhaaksi pyrkiä edesauttamaan Sotkamon kaivoshankkeen menestystä ottamalla aktiivisen roolin yhtiön hallituksessa".

Ennen ehdotuksen tekemistä Solidium on keskustellut asiasta nimitystoimikunnan jäsenten kanssa, jotka tukevat ehdotusta.

Talvivaara on ehdottanut, että hallituksen jäsenten vuosipalkkio nousisi 43 prosenttia nykyisestä 33 500 eurosta 48 000 euroon. Hallituksen puheenjohtajan vuosipalkkio pidettäisiin ennallaan 85 000 eurossa. Yhtiökokous päättää palkkioista huomenna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?