Talvivaara nostamassa pomojen vuosipalkkiota – kasvua 43 % - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Talvivaara nostamassa pomojen vuosipalkkiota – kasvua 43 %

Yrityssaneerauksessa olevan Talvivaaran hallituksen puheenjohtaja saa palkkioita 7 000 e/kk.

3.6.2015 20:04

Kaivosyhtiö Talvivaara ehdottaa hallituksensa rivijäsentensä vuosipalkkioiden nostamista useita kymmeniä prosentteja. Yhtiö on yrityssaneerauksessa, ja sen varsinaista liiketoimintaa harjoittava tytäryhtiö on konkurssissa.

Yhtiön hallituksen nimitysvaliokunta ehdottaa varsinaiselle yhtiökokoukselle, että hallituksen jäsenten vuosipalkkio nousisi 33 500 eurosta 48 000 euroon. Hallituksen puheenjohtajan vuosipalkkio pidettäisiin ennallaan 85 000 eurossa.

Hallituksen muita palkkioita yhtiö aikoo vähentää. Nimitysvaliokunta esittää, ettei valiokuntatyöskentelystä ja hallituksen kokouksista maksettaisi ylimääräistä korvausta hallituksen jäsenille. Kuluvalla toimikaudella palkkio on ollut 600 euroa kokoukselta. Kokouspalkkioita voidaan kuitenkin alkaa maksaa uudelleen, jos Talvivaaran tulevaisuus selkiytyy.

Talvivaaran hallituksen koko on vähenemässä seitsemästä neljään. Hallitukseen ehdotetaan valittavaksi uudelleen Tapani Järvinen, Stuart Murray, Pekka Perä ja Solveig Törnroos-Huhtamäki. Hallituksesta jäävät pois Grahan Titcombe, Edward Haslam ja Maija-Liisa Friman.

Palkkiomuutosta esittäneen nimitysvaliokunnan puheenjohtaja on valtion sijoitusyhtiö Solidiumin toimitusjohtaja Kari Järvinen.

Talvivaaran yhtiökokous järjestetään kesäkuun lopussa. Hallituspalkkioiden lisäksi kokouksessa päätetään osakeannista, jossa velkojat voivat vaihtaa saatavansa yhtiön osakkeiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?