Konecranesin osake sai vauhtia suositusnostosta - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Konecranesin osake sai vauhtia suositusnostosta

Kauppaa on käyty loivassa nousussa Helsingin pörssissä tiistaina. Pörssipäivää ovat leimanneet useat sijoitussuositusten nostot.

2.6.2015 15:11

Muualla Euroopassa oltiin iltapäivällä sen sijaan lievästi pakkasella. Huolta Euroopassa aiheuttaa Kreikan tilanteeseen liittyvä epävarmuus. Kreikan rahoitusongelmien ratkaisemisessa on neuvotteluista tihkuneiden tietojen mukaan kuitenkin tapahtunut jonkinasteista edistystä.

Pääministeri Alexis Tsipras kertoi, että maa on jättänyt rahoittajilleen ehdotuksen maan velkojen takaisinmaksusta. Nordnetin osakestrategin Jukka Oksaharjun mukaan Kreikan tilanteeseen ei pidä keskittyä liikaa.

– Markkinareaktiot ovat olleet maltillisia. Kreikka ei aiheuta merkittävää päänvaivaa. Perusskenaariossa Kreikka pysyy eurossa, ja vaikka lähtisikin, siihen on varauduttu.

Helsingissä yleisindeksi on kello 14.25 noussut 0,3 prosenttia 8 665,13 pisteeseen. Suuryhtiöiden OMXH 25 -indeksi oli kivunnut 0,2 prosenttia. Vaihtoa oli kertynyt 205 miljoonan euroa, josta 50 miljoonaa oli vaihdetuinta Nokiaa. Osake oli halventunut 0,5 prosenttia eilisestä päätöstasosta.

Vaihtokakkosena oli hissi- ja liukuporrasvalmistaja Kone, jonka suosituksen Nordea nosti tasolle "osta". Aiempi suositus oli "pidä". Koneen B-osake oli kallistunut 1,2 prosenttia.

Kolmanneksi vaihdetuin, metsäyhtiö Stora Enson R-osake oli puolestaan halventunut 0,4 prosenttia.

Danske Bank päivitti nostolaitevalmistaja Konecranesin suosituksen tasolle "osta". Aiempi suositus oli "pidä". Nordnetin Oksaharjun mukaan Konecranes on osoittanut piristymisen merkkejä.

– Yhtiön alkuvuosi oli selvä pettymys. Nyt öljyn halpeneminen, euron heikentyminen ja EKP:n elvytys hyödyttävät yhdessä eurooppalaista konepajayhtiötä. Tilauksia on tullut sisään ja kasvua on loppuvuotta kohti odotettavissa.

Konecranesin osake oli kivunnut 3,6 prosenttia.

Sveitsiläispankki UBS nosti tietotekniikan palveluyhtiö Tiedon suosituksen tasolle "osta.", kun suositus aiemmin oli "neutraali". Tiedon osake oli kallistunut 2,9 prosenttia.

F-Secure osti tanskalaisyhtiön

Tietoturvayhtiö F-Secure kertoi ostavansa tanskalaisen tietoturvayhtiö nSensen. Kauppahinnasta 11 miljoonaa maksetaan käteisellä ja neljä miljoonaa osakkeina. Mikäli tietyt tulostavoitteet täyttyvät tulevien kahden vuoden aikana, F-Secure maksaa nSensestä vielä kolme miljoonaa euroa lisää käteisenä.

Yrityskaupan vanavedessä F-Secure nosti lisäksi tämän vuoden liikevaihtoennustettaan. Yhtiö ennakoi tietoturvaliikevaihtonsa kasvavan vähintään viisi prosenttia tänä vuonna. Aiemmin yhtiö ennakoi tietoturvaliikevaihtonsa kasvavan vain hieman.

F-Securen osake oli kirinyt 2,8 prosenttia plussalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?