Setelikone kävi odotetusti: 60 miljardia myös huhtikuussa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Setelikone kävi odotetusti: 60 miljardia myös huhtikuussa

Euroopan keskuspankki (EKP) kertoo saavuttaneensa myös huhtikuussa osto-ohjelmalleen asettamansa 60 miljardin euron kuukausitavoitteen.

4.5.2015 21:02

Euroopan keskuspankki (EKP) kertoo saavuttaneensa myös huhtikuussa laajalle osto-ohjelmalleen asettamansa 60 miljardin euron kuukausitavoitteen.

Laajennettu ohjelma on ollut käynnissä maaliskuun 9. päivästä lähtien eli huhtikuu oli toinen kuukausi ohjelmassa.

Tavoitteena on, että eurojärjestelmä ostaa 60 miljardilla eurolla kuukaudessa eurovaltioiden ja EU:n rahoituslaitosten joukkovelkakirjalainoja sekä yksityisen sektorin liikkeelle laskemia omaisuusvakuudellisia arvopapereita ja katettuja joukkolainoja.

EKP:n mukaan osto-ohjelman puitteissa ostettiin huhtikuussa julkisen sektorin joukkolainoja 47,7 miljardin euron edestä. Summa on lähes sama kuin maaliskuun 47,4 miljardia. Yhteensä julkisen sektorin joukkolainoja on siis tähän mennessä ostettu 95,1 miljardilla eurolla.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan joukkolainat olivat huhtikuussa painotetun keskiarvon mukaan maturiteetiltaan keskimäärin 8,25 vuotta, kun maaliskuussa keskimääräinen pituus oli 8,56 vuotta.

EKP:n mukaan ostoista eniten eli 11,1 miljardia oli Saksan valtionlainoja. Määrä on sama kuin maaliskuussa. Vähiten ostettiin Maltan valtionlainoja, 53 miljoonalla eurolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?