Ericsson: Alcatel-kauppa ei vaikuttaisi strategiaamme - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Ericsson: Alcatel-kauppa ei vaikuttaisi strategiaamme

Maailman johtava verkkolaitevalmistaja ei kommentoinut, kun kysyttiin olisiko Nokian ja Alcatel-Lucentin yhdistyminen hyvä asia.

14.4.2015 16:42

Nokian ja Alcatel-Lucentin mahdollinen yhdistyminen ei muuttaisi Ericssonin strategiaa verkkolaitemarkkinoilla. Näin totesi verkkomarkkinoiden ykkösen toimitusjohtaja Hans Vestberg ennen Ericssonin yhtiökokousta pidetyssä lehdistötilaisuudessa Tukholmassa tänään.

– On itsestään selvää, että meidän on alituiseen arvioitava strategiaamme liittyen siihen, mitä markkinoilla tapahtuu. Mutta jos kysytään, muutammeko strategiaamme, jos Alcatel-kauppa toteutuu, on vastaus ei, Vestberg sanoi uutistoimisto Direktille.

Ericssonin toimitusjohtaja ei kuitenkaan halunnut arvioida tarkemmin, olisiko Nokian ja Alcatel-Lucentin yhdistyminen hyvä asia Ericssonin kannalta.

Vestberg muistutti, että verkkolaitebisneksessä on meneillään jatkuva muutos, jossa kaikki toimijat yrittävät löytää mittakaavaetuja. Ericssonin kilpailijoiden lukumäärä on viime vuosina kutistunut merkittävästi. Markkinoiden kakkonen on nykyisin kiinalainen Huawei. Sitten tulevat Nokia, Alcatel-Lucent ja toinen kiinalaisyhtiö ZTE.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?