Vapaavuori: Talvivaara-sopimukseen liittyy epävarmuuksia - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Vapaavuori: Talvivaara-sopimukseen liittyy epävarmuuksia

Elinkeinoministeri Vapaavuori pitää Talvivaara-sopimusta merkittävänä.

Jan Vapaavuori ­

12.3.2015 10:24 | Päivitetty 12.3.2015 10:31

– Toteutuessaan Audleyn kanssa allekirjoitetut sopimukset mahdollistavat kaivostoiminnan kehittämisen kannalta riittävän rahoituksen ja uuden osaamisen hankkimisen Talvivaaraan, Vapaavuori sanoo tiedotteessa.

Ministerin mukaan järjestely luo myös edellytyksiä kaivoksen pitkäjänteiselle, ympäristön kannalta kestävälle ja taloudellisesti kannattavalle liiketoiminnalle.

Talvivaara Sotkamon konkurssipesän julkisselvittäjän Jari Salmisen mukaan sopimus turvaisi toteutuessaan sekä työntekijöiden asemaa ja ympäristöriskien hallintaa.

Talvivaara Sotkamon enemmistön ostava Audley on toteuttanut useita suuria yritysjärjestelyjä. Järjestelyihin kuuluu muun muassa Western Coal -yhtiön rahoittaminen, toiminnan uudelleenrakentaminen ja yhtiön myynti yli kolmen miljardilla dollarilla.

– Uskomme, että meillä on koottuna oikeat henkilöt ja osaaminen kaivoksen aiempien vaikeuksien voittamiseksi sekä elinkelpoisen ja kestävän maailmanluokan kaivostoiminnan käynnistämiseksi Sotkamossa kaikkien sidosryhmien eduksi, sanoo Audleyn perustaja Julian Treger tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?