"Jokaisesta suomalaisesta tulisi miljonääri, jos lapsilisät sijoitettaisiin osakkeisiin" - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

"Jokaisesta suomalaisesta tulisi miljonääri, jos lapsilisät sijoitettaisiin osakkeisiin"

Nordnet Pankin alaikäisistä asiakkaista tytöt ovat varakkaampia kuin pojat.

5.3.2015 9:42

Vanhemmat säästävät tyttärilleen suurempia summia kuin pojilleen, selviää Nordnet Pankin tutkimuksesta. Pankin alaikäisistä asiakkaista tytöillä on keskimäärin 10 prosenttia enemmän varallisuutta kuin pojilla.

Tutkimuksessa selvitettiin Nordnetin suomalaisten asiakkaiden säästämistä 0–16-vuotiaille lapsilleen.

Vanhemmat säästävät kuitenkin useammin alaikäisille pojilleen kuin tyttärilleen. Pankin lapsiasiakkaista pojat ovat enemmistössä 53 prosentin osuudella.

Alaikäisillä on keskimäärin 670 euroa tilillään Nordnet Pankissa. Säästöt kasvavat varsinkin kuuden ensimmäisen ikävuoden aikana.

Tytärten talletukset peittoavat poikien talletukset yhdessätoista ikäryhmässä kuudestatoista. Nordnet Suomen talousasiantuntija Martin Paasi sanoo tiedotteessa, että tytöille säästetään selkeästi isompia summia kuin pojille.

– Jokaisesta suomalaisesta tulisi eläkeikään mennessä miljonääri, jos kaikki lapsilisät sijoitettaisiin osakkeisiin, Paasi sanoo.

– Korkoa korolle -ilmiö on sitä mielettömämpi, mitä aikaisemmin säästämisen aloittaa. Siksi jo muutaman satasen säästöt vuodessa tuottavat lapselle pitkässä juoksussa merkittävän pesämunan, hän jatkaa.

Sukupuolten väliset erot kasvavat räjähdysmäisesti, kun nuoret täyttävät 20 vuotta. Silloin miesten säästäminen yleistyy monikertaisesti verrattuna naisten säästämiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?