Talvivaaran neuvottelut yhä kesken – konkurssia ei harkita - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Talvivaaran neuvottelut yhä kesken – konkurssia ei harkita

Yrityssaneerauksessa oleva kaivosyhtiö Talvivaara jatkaa yhä rahoitusneuvotteluja kaivostoiminnan ostamiseksi Talvivaara Sotkamon konkurssipesältä.

­

27.2.2015 9:52 | Päivitetty 27.2.2015 11:27

Talvivaaran mukaan rahoitusneuvottelujen onnistuminen on epävarmaa, mutta lyhyellä aikavälillä toiminta voi vielä jatkua.

Talvivaaran Kaivososakeyhtiöllä on kassavaroja helmikuun lopussa 4,8 miljoonaa euroa, mikä on 1,1 miljoonaa vähemmän kuin viime vuoden alussa.

Yhtiö kertoi tilanteestaan tänään tiedotteella. Se sai Finanssivalvonnalta lisäaikaa tilinpäätöstietojen julkistamiseen sillä ehdolla, että se helmikuun loppuun mennessä kertoo lisää tulevaisuudestaan.

Osakeyhtiön jatko hyvin epävarmaa

Talvivaaran Kaivososakeyhtiö saa tuloja palvelusopimuksista konkurssipesän kanssa. Talvivaara vuokraa kaivoksille muun muassa hallinnollisia ja laboratoriopalveluita ja kalkin käsittelylaitosta.

Talvivaaran Kaivosyhtiö onkin nykyisin lähinnä eloonjäämisestä kamppaileva asiantuntijaorganisaatio. Siellä on töissä 51 henkilöä, joka on kymmenen vähemmän kuin viime vuoden alussa. Varsinaisen kaivoksen tavalliset työntekijät ovat konkurssipesän palkkalistoilla.

Talvivaaran Kaivososakeyhtiön oma pääoma on menetetty.

Talvivaaran Kaivososakeyhtiö uskoo pystyvänsä jatkamaan toimintaansa lähitulevaisuudessa, mutta pidemmällä aikavälillä rahoitusneuvottelujen onnistuminen on yhtiölle elinehto.

Kaivososakeyhtiö varoittaa myös, että vaikka se onnistuisikin hankkimaan omistuksen konkurssipesän pyörittämässä kaivoksessa, ei se välttämättä silti selviä yrityssaneerauksesta. Saneeraus voi loppua aiemminkin, jos Talvivaara ei saa riittävästi rahaa palvelusopimuksista.

Jos toiminta loppuu, osakkeenomistajat menettävät sijoituksensa.

Seuraava määräpäivä maaliskuussa

Talvivaaran Kaivososakeyhtiö on ollut yrityssaneerauksessa marraskuusta 2013. Kaivososakeyhtiön tytäryhtiö Talvivaara Sotkamo haettiin konkurssiin vuotta myöhemmin.

Talvivaaran Kaivososakeyhtiö oli Talvivaara-konsernin pörssiin listattu osa. Talvivaara Sotkamo pyöritti kaivostoimintaa. Nykyisin konsernia ei enää, ole koska Talvivaaran Kaivososakeyhtiöllä ei ole määräysvaltaa konkurssipesään, jota hoitaa valtio.

Talvivaaran Kaivososakeyhtiö on yhä pörssissä, mutta kaupankäynti sen osakkeella on ollut keskeytettynä Talvivaara Sotkamon konkurssista asti.

Seuraava määräpäivä Talvivaaran tarinassa on 13.3. Silloin Espoon käräjäoikeus odottaa Talvivaaralta täydennysehdotuksia saneerausohjelmaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?