Kurssit hakevat suuntaa – tulosjulkistajat laskussa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Kurssit hakevat suuntaa – tulosjulkistajat laskussa

Helsingin pörssissä päivä on edennyt suuntaa hakien muun Euroopan ollessa loivassa alamäessä. Päivän tulosjulkistajat Olvi ja Apetit olivat laskussa.

25.2.2015 15:06

Eurooppalaisosakkeiden kursseja kuvaava Stoxx 600 -viiteindeksi liikkui iltapäivällä 0,2 prosenttia miinuksella. Indeksifutuurit povasivat New Yorkiin laskuavausta.

Helsingin yleisindeksi OMXH oli kello 14.30 aikaan hieman eilistä päätöstään ylempänä 8890,74 pisteessä. Vaihdetuimpien osakkeiden OMXH 25 oli laskenut 0,1 prosenttia.

Vaihtoa oli kertynyt 173 miljoonaa euroa, josta Konetta oli 22 miljoonaa ja Nokiaa 21 miljoonaa euroa.

Nokian osakkeen kurssi oli noussut 0,4 prosenttia 7,11 euroon. Hissejä ja liukuportaita valmistava Kone oli noussut 1,6 prosenttia.

Slovakialainen sanomalehti Hospodarske Noviny kertoo energiayhtiö Fortumin olevan kiinnostunut ostamaan italialaiselta Eneliltä sen 66 prosentin osuuden slovakialaisessa Slovenske Elektrarnesta. Fortum ei ole kommentoinut huhua. Fortumin osake oli vahvistunut 0,3 prosenttia.

Juomakonserni Olvi oli luisunut 1,9 prosenttia. Yhtiön liikevaihto ja tulos pienenivät loppuvuonna, ja Olvin hallitus ehdottaa viimevuotisen suuruista osinkoa.

Elintarvikeyhtiö Apetitin liikevaihto puolestaan kasvoi, mutta liiketulos heikkeni. Yhtiön hallitus ehdottaa aiempaa pienempää osinkoa. Apetitin osake oli pienellä vaihdolla 0,2 prosenttia pakkasella.

Kymmenen RTG-nosturin tilauksen Yhdysvalkoista saanut nostolaiteyhtiö Konecranes oli noussut 1,1 prosenttia.

Thaimaasta poistuva Uponor oli kallistunut 0,2 prosenttia. Talotekniikkayhtiön tytäryhtiö Uponor Infra on myynyt kahden kolmasosan enemmistöosuutensa thaimaalaisesta Wiik & Hoeglundista neljän thaimaalaissijoittajan yhteenliittymälle.

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda oli noussut 2,7 prosenttia. UBS on nostanut Spondan osakkeen suosituksen tasolle "osta" aiemmalta tasolta "pidä".

Miljoonavaihdon osakkeista jyrkimässä, yli kahden prosentin laskussa olivat lääketukkuri Oriola-KD ja konepajakonserni Metso.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?