Elektrobit aikoo irrottaa Wireless-liiketoimintansa erilliseksi pörssiyhtiöksi - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Elektrobitistä irtoamassa Bittium – listautuu myös pörssiin

Elektrobitistä on kesällä tulossa kaksi eri yhtiötä.

19.2.2015 8:31

Teknologiayhtiö Elektrobit suunnittelee irrottavansa Wireless-liiketoimintansa Bittium-nimiseksi yhtiöksi ja listaavansa sen Helsingin pörssiin. Elektrobitin hallitus on hyväksynyt jakautumista koskevan suunnitelman, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Elektrobitin Automotive-liiketoiminta jäisi Elektrobitin, jonka pörssilistaus jatkuisi jakautumisen jälkeen.

Elektrobit perustelee jakautumista sillä, että Wireless- ja Automotive-liiketoiminnoilla on erilliset strategiat, omat tuotteet ja erilliset asiakaskunnat.

– Niiden välillä on ollut taloudelliselta merkitykseltään vain hyvin vähän yhteistä liiketoimintaa tai yhteisiä asiakasprojekteja ja käytännössä liiketoimintasegmentit ovat toisistaan riippumattomia, Elektrobit sanoo tiedotteessaan.

– Sijoittajien näkökulmasta jakautuminen mahdollistaisi sijoitusten kohdistamisen sijoittajaa nimenomaisesti kiinnostavaan yhden toimialan yhtiöön. Jakautumisella tavoitellaan myös parempaa pitkän aikavälin arvonnousupotentiaalia osakkeenomistajille, suurempaa osakkeiden likviditeettiä sekä mahdollisuutta hajauttaa riskit kahteen erilliseen yhtiöön.

Jakautumisesta päättävä ylimääräinen yhtiökokous on määrä pitää 11. kesäkuuta ja jakautumisen suunniteltu voimaantulopäivä on 30. kesäkuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?