Neste Oil aikoo palauttaa vanhan nimensä - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Neste Oil aikoo palauttaa vanhan nimensä

Öljy-yhtiö Neste Oil aikoo muuttaa nimensä takaisin Nesteeksi. Asiasta on määrä päättää kevään yhtiökokouksessa huhtikuun alussa.

4.2.2015 10:09 | Päivitetty 4.2.2015 10:46

Nimenmuutoksella yhtiö haluaa viestiä liiketoiminnoissaan tapahtuneista muutoksista ja kasvun hakemisesta myös muualta kuin perinteisistä öljytuotteista. Uusiutuviin raaka-aineisiin perustuvat tuotteet ovat tulleet yhä merkittävämmäksi osaksi yhtiön liiketoimintaa, tiedotteessa sanotaan.

– Olemme nykyisin paljon muutakin kuin perinteinen öljynjalostaja. Viime vuosina olemme kasvaneet lähinnä uusiutuvien polttoaineiden valmistajana, kun meistä on tullut maailman suurin uusiutuvan dieselin valmistaja. Tavoitteenamme on lisäksi kasvaa muiden uusiutuviin raaka-aineisiin perustuvien tuotteiden kuten biopohjaisten kemianteollisuuden tuotteiden valmistajana, toimitusjohtaja Matti Lievonen sanoo tiedotteessa.

Fossiiliseen raakaöljyyn viittaava Oil ei hänen mukaansa anna enää oikeaa kokonaiskuvaa yhtiöstä.

Yhtiön asemaverkostossa Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa sekä Pietarissa Neste Oil -brändi säilyy toistaiseksi.

Nykyinen Neste Oil syntyi kymmenen vuotta sitten, kun yhtiö irrotettiin Fortumista, jonka toisena perustajaosapuolena se toimi vuodet 1998–2005. Ennen tuota aikaa yhtiö oli toiminut 50 vuotta Neste-nimellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?