Tonnin vimpaimesta hitti Kiinassa – Tupperwaren osake ampaisi +12 % - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Tonnin vimpaimesta hitti Kiinassa – Tupperwaren osake ampaisi +12 %

Tupperware tunnetaan Euroopassa ja Yhdysvalloissa lähinnä muovisista säilytysastioistaan. Kiinassa yhtiö on kuuluisa jostain ihan muusta: 1000 dollarin arvoisesta vedensuodattimesta.

29.1.2015 18:15 | Päivitetty 29.1.2015 17:53

Suoraan vesihanaan kiinnitettävän Nano-nimisen suodattimen menestys siivitti Tupperwaren Kiinan-myynnin 20 prosentin kasvuun loka-joulukuussa. Tupperwaren viimeisen neljänneksen tulos ylitti analyytikoiden odotukset ja vahvisti yhtiön osakekurssia.

– Uskomatonta kyllä, tämä 1000 dollarin tuote myy kuin siimaa Kiinassa, yhtiön toimitusjohtaja Rick Goings kertoi sijoittajille järjestetyssä konferenssipuhelussa.

– Lähes kolmannes Kiinan-bisneksistämme liittyy veteen.

Uutistoimisto Bloombergin tulkinnan mukaan Tupperwaren menestys Kiinassa kertoo siitä, että maassa riittää yhä kasvumahdollisuuksia amerikkalaisille firmoille. Samalla ilmiö kertoo siitä, miten kiinnostuneita kiinalaiset kuluttajat ovat puhtaasta vedestä ja ilmasta.

Tupperware mainostaa vedensuodatintaan kehumalla sen teknologian olevan Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan kehittämää. Lisäksi suodattimen kerrotaan käyttävän runsasmineraalista vulkaanista kiveä Gifun prefektuurista Japanista.

Keittiötarvikefirman lehdistöedustajan Kimberly Pricen mukaan yhtiö on myynyt vedensuodattimia Kiinassa vuodesta 2011. Niiden myynti on kasvanut tasaisesti, ja yhtiö on järjestänyt Kiinassa useita kiertueita esitelläkseen suodattimen käyttöä.

Tupperwaren osake nousi keskiviikkona peräti 12 prosenttia yhtiön julkistettua tuloksensa. Osakekurssi oli noin prosentin nousussa myös torstaina illalla Suomen aikaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?