Jättipankilta raju ennuste öljyn hinnasta

Morgan Stanley uskoo, että öljy on halvimmillaan ensi vuoden huhti-kesäkuussa.

8.12.2014 8:14

Öljyn hinta on tänään jatkanut laskuaan Aasiassa, kun pankkijätti Morgan Stanley laski ennusteitaan Brent-raakaöljyn hinnasta.

– Ilman Opecin väliintuloa markkinat uhkaavat mennä epätasapainoon. Silloin ylituotanto olisi todennäköisesti korkeimmillaan toisella vuosineljänneksellä 2015, pankin raportissa todetaan.

Morgan Stanley uskoo perustennusteessaan, että öljyn hinta on ensi vuonna keskimäärin 70 dollaria barrelilta. Vuodelle 2016 pankki povaa 88 dollarin barrelihintaa. Pahimmassa tapauksessa pankki uskoo, että Brent halpenee 43 dollariin ensi vuoden toisella neljänneksellä.

Brent-raakaöljyn tammikuun toimitusten hinta laski 67,73 dollariin barrelilta, kun se viime viikolla kävi 67,53 dollarissa barrelilta. Hinta on matalin sitten vuoden 2009 lokakuun.

Öljyntuottajamaiden järjestö Opec päätti viime kuussa, että se ei leikkaa öljyn tuotantotavoitetta. Päätös sysäsi öljyn hinnan jyrkkään laskuun. Raakaöljy on halventunut noin 40 prosenttia kesäkuun jälkeen.

Saudi-Arabia on leikannut Yhdysvaltoihin ja Aasiaanmyymänsä raakaöljyn hintaa. Analyytikoiden mukaan päätös on merkki siitä, että maa valmistautuu taisteluun omasta markkinaosuudestaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?