Talvivaara: Konkurssi rikkoi sopimusta Nyrstarin kanssa

Belgialainen Nyrstar voi vaatimaan Talvivaaralta lähes 13 miljoonan euron lainan takaisinmaksua. Sitä Talvivaaralla ei ehkä ole varaa maksaa.

28.11.2014 11:46 | Päivitetty 28.11.2014 11:44

Belgialainen Nyrstar on oikeutettu vaatimaan kaivosyhtiö Talvivaaralta lähes 13 miljoonan euron lainan takaisinmaksua.

Konkurssiin mennyt Talvivaara Sotkamo on velkaa Nyrstarille 12,8 miljoonaa euroa korkoineen. Emoyhtiö Talvivaara on taannut lainan. Nyrstarin laina on osa yhtiöiden välistä huhtikuussa sovittua laina- ja sinkin tuotevirtasopimusta.

Talvivaara kertoo tänään julkistamassa katsauksessaan, että Talvivaara Sotkamon konkurssi on sopimusrikkomus. Sen takia Nyrstar on oikeutettu vaatimaan lainan välitöntä takaisinmaksua, josta Talvivaara on vastuussa.

Talvivaara mukaan sillä ei ehkä ole riittäviä rahavaroja lainan maksamiseksi eikä se sen vuoksi pysty välttämättä jatkamaan toimintaansa, jos Nyrstar vaatisi maksua.

Talvivaara vastaa takaajana myös vuonna 2010 solmitun sinkin tuotevirtasopimuksen lopetusmaksusta, joka on tällä hetkellä noin 206 miljoonaa euroa. Takaajan vastuu maksun suorittamisesta erääntyy 12 kuukautta Talvivaara Sotkamon konkurssiin asettamisen jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?