Oriola-KD vahvisti: Keskustelemme Venäjän-toimintojen myynnistä - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Oriola-KD vahvisti: Keskustelemme Venäjän-toimintojen myynnistä

Lääketukkuri Oriola-KD vahvistaa neuvottelevansa Venäjän liiketoimintojensa myynnistä.

18.11.2014 8:51 | Päivitetty 18.11.2014 8:52

Uutistoimisto Reuters kirjoitti eilen nimettömiin lähteisiinsä viitaten, että venäläinen apteekkiketju 36.6 neuvottelee Oriola-KD:n kanssa tämän Venäjän lääketukkuri- ja apteekkitoiminnan ostamisesta. Lähteiden mukaan kaupan arvo voi nousta 150 miljoonaan dollariin eli noin 120 miljoonaan euroon.

Yrityskauppahuhun seurauksena Oriola-KD:n vaihdetumpi B-osake kohosi eilen 9,4 prosenttia Helsingin pörssissä.

Oriola-KD on jo lokakuun alussa tiedottanut nimittäneensä taloudellisen neuvonantajan selvittämään edellytyksiä myydä Venäjän liiketoiminnat sekä käyneensä asiasta neuvotteluja.

Oriola-KD korostaa tämänpäiväisessä tiedotteessaan, että liiketoimintojen myynnistä ei ole tehty päätöstä, eikä mahdollisen myynnin toteutumisesta tai sen yksityiskohdista ole varmuutta.

Yhtiö kertoo jatkavansa myös muiden strategisten vaihtoehtojen selvittämistä. Asiasta tiedotetaan tarvittaessa myöhemmin.

Oriola-KD osti vuonna 2008 Venäjältä lääketukkurin ja moskovalaisen apteekkiketjun. Myöhemmin toimintaa täydennettiin toisella apteekkiketjulla.

Oriola-KD:lla on Moskovan alueella yhteensä noin 230 apteekkia, päälogistiikkakeskus Moskovassa ja kaksitoista alueellista jakelukeskusta. Oriola-KD:n apteekkiketjut ovat 03-Apteka ja Stary Lekar.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?