Stockmannin uudeksi toimitusjohtajaksi ruotsalainen konsultti Per Thelin - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Stockmannin ruoriin nousee ruotsalainen Per Thelin

Julkaistu: 29.10.2014 8:05, Päivitetty 29.10.2014 9:30

Tavaratalokonserni Stockmannin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimetty ruotsalainen konsultti Per Thelin.

Thelin aloittaa tehtävässään 10. marraskuuta.

Vuonna 1958 syntynyt Thelin on koulutukseltaan kauppatieteiden kandidaatti.

Thelin työskentelee tällä hetkellä konsulttina. Hän on toiminut neuvonantajana muun muassa Atrialle ja Electrolux Retailille.

Hän on työskennellyt aiemmin Inflight Service Groupin toimitusjohtajana vuosina 2010-2011 ja Venue Retail Groupin toimitusjohtajana vuosina 2006-2009. Thelin on työskennellyt kaupan alalla 1970-luvulta lähtien.

– Per Thelinillä on laaja, monipuolinen kokemus ja näyttöä menestyksellisistä toimitusjohtajan tehtävien hoidosta useissa eri yrityksissä. Yhdistävä tekijä hänen aiemmille tehtävilleen ja Stockmannin toimitusjohtajuudelle on tarve kannattavuuden parantamiseen kansainvälisessä toimintaympäristössä. Olen vakuuttunut siitä, että Perillä on erinomaiset mahdollisuudet kääntää yhtiön tuloskehitys nousuun,Stockmannin hallituksen puheenjohtaja Kaj-Gustaf Bergh sanoo tiedotteessa.

Strategia alkaahahmottuaToimitusjohtajan vaihdoksen rinnalla Stockmann on myös uudistanut strategiaansa. Yhtiön tänään julkaiseman osavuosikatsauksen mukaan uuden Stockmannin suunta alkaa hahmottua.

– Olen innoissani mahdollisuudesta työskennellä Stockmannilla, joka on arvostettu yhtiö ja oman alansa edelläkävijä. Uskon, että erityisesti kokemuksestani muutoksen johtajana on hyötyä uudessa tehtävässäni. Konsernin uusi strateginen suunta, vahva brändi sekä osaava henkilöstö ovat yhdistelmä, joka mahdollistaa uuden Stockmannin menestymisen monikanavaisilla vähittäiskaupan markkinoilla, Thelin sanoo tiedotteessa.

Hannu Penttilä jätti tehtävänsä Stockmannin toimitusjohtajana elokuun lopulla. Hän jää aiemmin ilmoitetun mukaisesti eläkkeelle vuoden lopussa.

Hallituksen puheenjohtaja Bergh hoitaa väliaikaisesti toimitusjohtajan tehtävää oman toimensa ohella siihen asti, kun Thelin aloittaa tehtävässään.

Vuonna 1953 syntynyt Penttilä tuli Stockmannille vuonna 1978 ja siirtyi toimitusjohtajan tehtävään vuonna 2001.