Nordea: Tuloskauden alku odotusten mukainen - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Nordea näkee tuloskaudessa torjuntavoiton merkkejä

Kuvituskuva
Julkaistu: 20.10.2014 10:30, Päivitetty 20.10.2014 10:33

Pörssiyhtiöiden tuloskauden alku on sujunut Nordean mukaan odotusten mukaisesti. Tulosvaroitusten perusteella kaudesta voi tulla jopa varovaisen myönteinen.

Alkava viikko on kuluvan tuloskauden vilkkain, sillä yhteensä 44 pörssiyhtiötä julkaisee katsauksensa.

– Viime viikolle mahtui tosin varsin reilusti tulosvaroituksia, kun viisi yhtiötä varoitti odotettua heikommasta kehityksestä. Toisaalta Aspo vastavuoroisesti varoitti tuloksen arvioitua myönteisemmästä kehityksestä, Nordea toteaa viikkokatsauksessaan.

Mielenkiintoista on Nordean mukaan se, että suurista yhtiöistä vain YIT on antanut tulosvaroituksen markkinaympäristön heikkenemisen takia. Neste Oilin varoitus johtui Porvoon jalostamon tuotanto-ongelmien tuottamista kertakuluista.

– Tulosvaroitussaldoa voidaan pitää jopa varovaisen myönteisenä uutisena, jos se tarkoittaa, etteivät yhtiöiden näkymät ole heikentyneet, Nordea toteaa.

Viime viikolla kotimaiset teleoperaattorit Elisa ja TeliaSonera raportoivat hieman odotuksia paremmat käyttökatteet. Elisa nosti koko vuoden käyttökateohjeistustaan. Elisan liikevaihto jäi kuitenkin hieman odotuksista.

Myös Citycon ylsi odotuksiin, mutta kiinteistösijoittaja laski hieman koko vuoden ohjeistushaarukkaansa valuuttavaikutusten takia.

Tuoreimmat osastosta