YIT:n Kauniskangas: Tehtävänämme on luoda perusta tulevaisuuden kasvulle - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

YIT haluaa tukipilarin Itä-Euroopasta

Rakennusyhtiö YIT haluaa vahvistaa toimintaansa Itä-Euroopassa ja tehdä siitä kolmannen tukipylvään Suomen ja Venäjän rinnalle.

25.9.2014 8:28 | Päivitetty 25.9.2014 8:31

Tänään pääomamarkkinapäiväänsä viettävä YIT pitää pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteensa ennallaan. Lyhyellä aikavälillä - vuoden 2016 loppuun mennessä - rakennusyhtiö pyrkii parantamaan pääoman käyttöään ja kustannustehokkuuttaan.

– Keskitymme lyhyellä aikavälillä velkojen pienentämiseen sekä pääoman käytön ja kustannustehokkuuden parantamiseen kasvun sijaan. Tehtävänämme on luoda vankka perusta tulevaisuuden kasvulle, toimitusjohtaja Kari Kauniskangas sanoo tiedotteessa.

Asumisen liiketoiminta-alueella YIT tavoittelee kasvua omaperustaisissa hankkeissa. Toimitiloissa ja infrassa YIT tarkoituksena on kasvattaa hankkeita, joissa asiakkaan saama "lisäarvoa on korkea". Suomen ja Venäjän lisäksi YIT pyrkii luomaan keskisestä Itä-Euroopasta kolmannen maantieteellisen tukijalan.

Makrotalouden epävarmuus vaikuttaa YIT liiketoimintaan ja asiakkaisiin, minkä lisäksi Ukrainan konfliktin pitkittymisellä ja kärjistymisellä on negatiivinen vaikutus yhtiön liiketoimintaan, YIT sanoo tiedotteessaan.

Kuluvan vuoden tulosohjeistuksensa YIT on pitänyt ennallaan. Liikevaihto kasvaa arviolta 0-5 prosenttia ja liikevoittomarginaali ilman kertaeriä on 7,5-8,0 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?