Metso on pörssimaanantain tähti – osake selvässä nousussa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Metso on pörssimaanantain tähti

Julkaistu: 4.8.2014 15:33, Päivitetty 4.8.2014 15:35

Helsingin pörssin maanantai on sujunut noususuuntaisesti perjantaisen laskupäivän jälkeen. Reippaimmassa nousussa oli iltapäivän vaihtokakkonen Metso.

Päivän tulosjulkistajat Affecto, Componenta ja Revenio Group olivat pakkasella.

Myös muualla Euroopassa kurssit olivat nousussa. Laaja Stoxx Europe 600 -indeksi oli noin kello 15 Suomen aikaa 0,3 prosenttia plussalla. Portugalin valtio kertoi ottaneensa haltuunsa kriisipankki Banco Espirito Santon. Sijoittajat pohtivat parhaillaan, onko kyse mahdollisesti laajemmasta ongelmasta.

Helsingissä yleisindeksi OMXH oli edennyt 0,7 prosenttia. Suuryhtiöiden OMXH 25 -indeksi oli puolestaan edennyt 0,8 prosenttia. Vaihtoa oli kertynyt 137 miljoonaa euroa, josta vaihdetuinta Nokiaa 5,9 miljoonaa euroa.

Teknologiayhtiö Nokian osake oli noussut 0,8 prosenttia 5,89 euroon.

Konepajakonserni Metson osake jatkoi viimeviikkoista etenemistään toiseksi vaihdetuimpana. Citi nosti torstaina tuloksensa ja uuden strategiansa julkaisseen Metson osakkeen suosituksen ostosuositukseksi aiemmalta "neutraali"-tasolta.

Yhtiö ilmoitti tänään toimittavansa venttiileitä Petronas Gas Berhard -yhtiön kaasunjalostuslaitokselle Malesiaan. Tilauksen arvoa ei kerrottu. Metson osake oli 3,2 prosenttia plussalla.

Kolmanneksi vaihdetuin, energiayhtiö Fortum oli kallistunut 1,5 prosenttia.

Metsäyhtiöistä UPM osake oli edennyt 2,0 prosenttia ja Stora Enson vaihdetumpi R-osake 1,1 prosenttia.

Monialayhtiö Aspo antoi tänään positiivisen tulosvaroituksen. Aspo kertoi koko vuoden liikevoittonsa kasvavan 17-20 miljoonaan euroon. Yhtiö oli aiemmin ennakoinut maltillisempaa kasvua. Viime vuonna Aspon liikevoitto oli noin 10.8 miljoonaa euroa. Aspon osake oli kivunnut 6,6 prosenttia.

Päivän tulosjulkistajista terveysteknologiakonserni Revenio Group kertoi toisen neljänneksen tuloksen ennen veroja pysyneen viime vuoden tasolla 1,4 miljoonassa eurossa ja liikevaihdon kasvaneen hiukan. Revenio Groupin osake oli 4,2 prosentin laskussa.

Valukomponentteja valmistavan Componentan tulos jäi tappiolliseksi ja liikevaihto supistui. Componentan osake oli 2,8 prosenttia miinuksella.

Ohjelmistoyhtiö Affecto kertoi liiketuloksensa ja liikevaihtonsa laskeneen vuoden toisella neljänneksellä.Osake oli noussut 2,0 prosenttia.

Rakennus- ja ympäristötekniikan järjestelmiä toimittavan Uponorin tytäryhtiöt, yhteisyritys Uponor Infra ja Uponor Suomi ilmoittivat aloittavansa yt-neuvottelut. Neuvotteluiden piiriin kuuluu yhteensä 540 henkilöä. Uponorin osake oli kohonnut 0,5 prosenttia.