Lemminkäinen pohtii osakeantia, tarkistaa strategian - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Lemminkäinen pohtii osakeantia, tarkistaa strategian

Rakennusyhtiö Lemminkäinen uudistaa strategiaansa myytyään talotekniikkaliiketoimintansa kesäkuussa Are-konsernille. Tänään huhti-kesäkuun tuloslukunsa julkistanut yhtiö kertoi myös suunnittelevansa osakeantia syksyksi.

30.7.2014 9:10 | Päivitetty 30.7.2014 9:10

Myös uuden strategian ulkopuolelle jäävien toimintojen ja omaisuuserien myyntiä kaavaillaan.

Lyhyellä aikavälillä Lemminkäinen aikoo keskittyä parantamaan kilpailukykyään, kannattavuuttaan ja pönkittämään taloudellista asemaansa.

– Toisen vuosineljänneksen aikana tehtyjen toimenpiteiden ansiosta kulurakenteemme on jo kevyempi ja tase vahvempi. Loppuvuoden tärkein tehtävämme on varmistaa, että tehostamisohjelmassa määritellyt toimenpiteet toteutetaan, sanoo Lemminkäisen toimitusjohtajana elokuun alussa aloittava Casimir Lindholm tiedotteessa.

Pitkällä aikavälillä Lemminkäinen aikoo hakea kasvua infrarakentamisesta Pohjois-Euroopassa. Yhtiön mukaan infrarakentamisen näkymät ovat hyvät etenkin Norjassa ja Ruotsissa.

Talonrakentamisen näkymät Suomessa ja Venäjällä ovat Lemminkäisen mukaan edelleen epävarmat. Näissä maissa yhtiö aikoo keskittyä kannattaviin toimintoihin.

Lemminkäinen kertoo myös, että yhtiö aikoo vahvistaa tasettaan sadalla miljoonalla eurolla. Osakeanti on suunnitteilla syksyksi. Yhtiöllä on myös käynnissä projekti käyttöpääoman vapauttamiseksi. Strategiaan kuulumattomat toiminnot myydään.

Lemminkäisellä on uusi lyhyen aikavälin tavoite sijoitetun pääoman tuotolle, joka on yli 15 prosenttia vuoden 2016 loppuun mennessä.

Pitkällä aikavälillä tavoitteena on vakaa osingonjakopolitiikka eli vähintään 40 prosenttia tilikauden tuloksesta jaetaan osakkeenomistajille osinkoina. Lemminkäinen ei kuitenkaan jaa osinkoja kuluvalta vuodelta ilman tiettyjen lainanantajiensa hyväksyntää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?