USA kielsi lennot Tel Aviviin, Finnair pohtii yhä - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

USA kielsi lennot Tel Aviviin, Finnair pohtii yhä

Kuvituskuva
Julkaistu: 23.7.2014 8:20, Päivitetty 23.7.2014 8:20

Finnair päättää tänä aamuna, lentääkö se laisinkaan tänään illalla Israelin Tel Aviviin lähtevää lentoa.

Syynä mahdolliseen lennon peruuttamiseen on se, että palestiinalaisten ampuma raketti osui eilen vain 1,6 kilometrin päähän Tel Avivin kansainväliseltä lentokentältä.

Raketti-iskun takia Yhdysvaltain ilmailuviranomainen asetti yhdysvaltalaisille lentoyhtiöille vuorokauden mittaisen lentokiellon.

Myös eurooppalaiset lentoyhtiöt ovat peruneet lentojaan. Lufthansa ilmoitti peruvansa lennot Tel Aviviin seuraavan kahden vuorokauden ajaksi, Air France puolestaan perui kaikki lennot toistaiseksi. British Airways aikoo jatkaa lentoja normaalisti.

– Tarkkailemme tilannetta tiiviisti, Finnair sanoi Twitterissä myöhään eilen illalla.

Raketit eivät aiheuta samanlaista vaaraa kuin Itä-Ukrainassa malesialaisen matkustajakoneen pudottaneet ilmatorjuntaohjukset. Vaaraa aiheutuu lähinnä maassa oleville lentokoneille.

Edellisen kerran Tel Avivissa on peruttu lentoja vastaavasta syystä vuonna 1991 Persian sodan aikaan, kun Israel pommitti aluetta ohjuksilla.

Israelin ja Palestiinan konflikti kärjistyi heinäkuun alussa. Konfliktissa on kuollut 570 palestiinalaista ja 29 israelilaista. Palestiinalaisten siviiliuhrien suuri määrä on aiheuttanut huolta muun muassa Yhdysvalloissa.

Tuoreimmat osastosta