Keskon tulos pieneni reippaasti - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Anttilan alamäki ja ulkomaat painavat Keskoa

Kauppakonserni Kesko nousi alkuvuoden tappiollisesta tuloksesta selvästi voitolle, mutta jäi edellisvuoden lukemista.

22.7.2014 9:30 | Päivitetty 22.7.2014 12:27

Konsernin tulosta painoivat käyttötavarakaupan ja siellä etenkin Anttilan jatkunut alamäki sekä Venäjän ruplan ja Ruotsin ja Norjan kruunun valuuttakurssien heikentyminen alkuvuonna suhteessa euroon.

Käyttötavarakaupan liikevaihto laski lähes 11 prosenttia edellisvuodesta ja liikevoitto 8,2 prosenttia.

Kesko pyrkii parantamaan käyttötavarakaupan kannattavuutta sulkemalla tavarataloja. Maaliskuussa Kesko kertoi aikovansa sulkea tappiokierteessä olevan Anttila-ketjun kahdeksan tavarataloa, sekä Kodin1-tavarataloja.

Valuuttakurssien vaikutus näkyi varsinkin Keskon rautakaupassa, jonka euromääräinen liikevaihto laski 0,6 prosenttia, vaikka paikallisissa valuutoissa liikevaihto nousi 3,7 prosenttia. Kansainvälisen liiketoiminnan osuus konsernin liikevaihdosta oli vajaat 20 prosenttia.

Keskon tärkein kivijalka, ruokakauppa elpyi hieman viime vuodesta. Ruokakaupan osuus konsernin liikevaihdosta oli noin puolet ja 67,6 miljoonan euron liikevoitosta ilman kertaeriä lähes 80 prosenttia.

Tulos jäihieman edellisvuodesta

Keskon tulos ennen veroja jäi toisella neljänneksellä 71,4 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 77,2 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos kuitenkin parani 0,51 euroon viime vuoden 0,50 eurosta.

Uutistoimisto Bloombergin keräämä analyytikkoennuste tulokseksi ennen veroja oli 70,0 miljoonaa euroa.

Liikevaihto supistui 2,1 prosenttia 2 371 miljoonaan euroon. Liikevaihto kasvoi hieman ruokakaupassa, mutta laski erityisesti käyttötavarakaupassa ja auto- ja konekaupassa.

Kesko arvioi alkuvuoden tapaan, että seuraavan 12 kuukauden liikevaihdon ja liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä ennakoidaan pysyvän edeltävän 12 kuukauden tasolla, ellei yleinen kulutuskysyntä heikkene merkittävästi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?