IMF:n Lagarde varoitti liiasta optimismista - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

IMF:n Lagarde varoitti liiasta optimismista

Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) pääjohtajan Christine Lagarden mukaan sijoittajat ovat unohtaneet Eurooppaa koetelleen velkakriisin ehkä turhankin nopeasti.

20.7.2014 16:24 | Päivitetty 20.7.2014 17:25

IMF:n pääjohtaja Christine Lagarde muistutti Pariisissa pitämässään puheessa Euroopan töttömyysasteen ja julkisen velan tason olevan edelleen hyvin korkealla.

– Korkealla pysyvä työttömyysaste yhdistettynä julkisen velan korkeaan tasoon syövät investointeja, ja vaikuttavat tulevaisuuden kasvuvauhtiin, Lagarde totesi.

Ennätyskorkea työttömyysaste painaa edelleen varsinkin Kreikan ja Espanjan talouksia.

Etenkin osakearkkinoilla nähty nopea nousu viittaa Lagarden mukaan siihen, että sijoittajat ovat innostuneet velkakriisin laantumisesta ehkä liiaksikin.

– Hyvä uutinen on se, että Euroopan talous on toipumassa kriisistä. Luottamus kohenee ja sijoittajat ovat optimistisia, ehkä liiankin optimistisia, Lagarde sanoi.

Lagarde ei kuitenkaan arvioinut tarkemmin, millä sektorilla markkinoilla on ehkä nähty liiallista optimismia.

Lagarden mukaan Euroopan keskuspankin rahapolitiikan tulee tukea talouksien elpymistä, kunnes yksityinen kulutus on toipunut ennalleen ja keskuspankki on saavuttanut inflaatiotavoitteensa.

EKP:n tavoitteena on noin kahden prosentin inflaatiotaso. Euroalueen inflaatio on pysynyt edelleen selvasti matalampana, noin puolessa prosentissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?