Energiaprofessorien ryhmä saanut mukaansa joukon suomalaisyrityksiä - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Suomalaisyrityksiä liittyi uudistusmielisten energiaprofessorien tukiryhmään

Joukko suomalaisia yrityksiä on liittynyt energiapolitiikan uudistamista tavoittelevan professorityöryhmän tukijoihin.

15.5.2014 10:12 | Päivitetty 15.5.2014 11:02

Helmikuussa "Kasvua ja työllisyyttä uudella energiapolitiikalla" -raportin julkaissut professorityöryhmä on saanut mukaansa suomalaisen energiapolitiikan uudistamiseen muun muassa jäte- ja kiinteistöhuoltoyhtiö Lassila & Tikanojan sekä monialakonserni Aspon energiatehokkuustekniikkaan erikoistuneen tytäryhtiön Kaukomarkkinat, ilmenee hankkeen vaikuttamissuunnitelmasta.

Professorien julkaiseman raportin mukaan Suomessa harjoitettava energia- ja ilmastopolitiikka ei palvele täysimääräisesti kansakunnan etua. Energia-alan ykköstutkijoiden ryhmä vaatii, että Suomi luopuisi turhasta tuontienergiasta ja investoisi sen sijaan kotimaiseen energiantuotantoon.

Ratkaisuja pitäisi professoreiden mukaan hakea uusiutuvista energialähteistä ja energiatehokkaista ratkaisuista. Professorityöryhmän työtä onkin lähtenyt rahoittamaan joukko yrityksiä ja toimijoita, jotka voisivat hyötyä energiapolitiikan uudistamisesta.

Raportin tekoa rahoittivat kiinteistötekniikan palveluyhtiö Caverion, sijoitusyhtiö Taaleritehdas, energiayhtiö St1, Ammattiliitto Pro sekä Tekniikan akateemiset TEK. Uusina yrityksinä mukaan ovat lähteneet Lassila & Tikanojan ja Kaukomarkkinoiden lisäksi muun muassa cleantech-yhtiöitä omistava pääomasijoittaja Ahlström Capital ja uusiutuvaan energiaan erikoistunut O2.

Kaikkiaan raportin tekoa tai työryhmän työskentelyä on rahoittanut ainakin 20 yritystä tai ammattiliittoa. Rahoilla katetaan työryhmän taustaorganisaation vaikuttamistyö. Vaikuttamissuunnitelman mukaan raportin kirjoittaneet professorit eivät saa työskentelystään matkakuluja lukuun ottamatta palkkiota.

Professorityöryhmän hankkeen tavoitteena on nostaa uusi, suomalaisia resursseja hyödyntävä energiapolitiikka yhdeksi hallituksen tärkeimmistä tavoitteista ensi vuoden eduskuntavaalien jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?