Nokian Surin palkka pienempi kuin Elopilla - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Nokian Surin palkka pienempi kuin Elopilla

Nokian toimitusjohtajan palkka pienenee.

30.4.2014 15:26 | Päivitetty 30.4.2014 15:26

Matkapuhelinyksikkönsä Microsoftille myyneen teknologiayhtiö Nokian toimitusjohtajan palkka pienenee. Nokian toimitusjohtajana huomenna aloittavan Rajeev Surin peruspalkka on miljoonaa euroa, kun syyskuussa toimitusjohtajan paikan jättänyt Stephen Elop tienasi viime vuonna peruspalkkaa 1,1 miljoonaa euroa.

Myös Surin tulospalkkio on pienempi kuin Elopilla. Surin tulospalkkion tavoitemäärä on 125 prosenttia peruspalkasta, kun Elopin tulospalkkion tavoitemäärä oli Nokian lyhyen aikavälin tulospalkkio-ohjelman mukaan 150 prosenttia vuotuisesta peruspalkasta.

Elop siirtyi Nokialta Microsoftille perjantaina kaupatun matkapuhelinyksikön mukana. Elop johti Nokiassa matkapuhelinyksikköä viime syyskuusta, jolloin hänet korvasi toimitusjohtajana väliaikaisesti Nokian talousjohtaja Timo Ihamuotila.

Väliaikaisena toimitusjohtajana Ihamuotila tienasi puolessa vuodessa 250 000 euroa ylimääräistä verrattuna talousjohtajan palkkioonsa. Lisäksi Ihamuotila sai osakekannustinpalkkion, jonka arvo oli 250 000 euroa. Viime vuonna Ihamuotilan kokonaispalkkio oli vajaat 3,4 miljoonaa euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?