Stora Enson Karvinen: Pakistan-kohu joudutti organisaatiouudistusta - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Stora Enson Karvinen: Pakistan-kohu joudutti uudistusta

Metsäyhtiö Stora Enso ilmoitti tänään tekevänsä muutoksia organisaatiossa. Lapsityövoimakohu sai muutokseen vauhtia. Toimitusjohtaja Jouko Karvinen sanoi pyytävänsä kaikilta asianosaisilta, työntekijät mukaan lukien, anteeksi sitä, että Pakistanin investointia koskeva tiedotus ei ole ollut selkeämpää.

21.3.2014 15:35 | Päivitetty 21.3.2014 15:37

Kohu metsäyhtiö Stora Enson ympärillä sai yhtiön nopeuttamaan organisaatiomuutoksia, joista se tiedotti tänään. Muutokset koskevat pakkausyksikköä eli Renewable Packaging -divisioonaa. Samalla liiketoiminnan vetäjä Mats Nordlander jättää tehtävänsä.

Stora Enso nousi jokin aikaa sitten uutisotsikoihin, kun Ruotsin tiedotusvälineet kertoivat yhtiön käyttävän toimitusketjussaan Pakistanissa lapsityövoimaa.

– Olen pohtinut organisaation yksinkertaistamista jo jonkin aikaa. Viime viikkojen tapahtumat ovat jouduttanut prosessia. Luultavasti minun olisi pitänyt tehdä muutokset jo aiemmin, Stora Enson toimitusjohtaja Jouko Karvinen sanoo ruotsalaiselle uutistoimisto Direktille.

Karvinen sanoo ottavansa henkilökohtaisen vastuun Pakistan-asiassa.

– Pyydän kaikilta asianosaisilta, työntekijät mukaan lukien, anteeksi sitä, että Pakistanin investointia koskeva tiedotus ei ole ollut selkeämpää ja läpinäkyvämpää, hän toteaa.

Vaikka Pakistan-kohu onkin jouduttanut pakkausyksikön uudelleenjärjestelyä, perussyyt ovat kuitenkin syvemmällä.

– Renewable Packaging ei ole vain kannattavin divisioonamme vaan myös kasvumoottori, joka tekee strategisia investointeja vaikeissa toimintaympäristöissä. Poistamme nyt yhden organisaatiotason. Toimitusjohtajana halua olla lähempänä liiketoimintaa ja varmistaa, että liiketoiminnat kasvavat aiempaa nopeammin, Karvinen sanoo Direktille.

Pakkausyksikön hyllytetty vetäjä Mats Nordlander jatkaa Karvisen suorassa alaisuudessa, kunnes hänen uusi toimenkuvansa on määritelty.

Renewable Packaging -divisioona, joka koostuu Consumer Board-, Packaging Solutions- ja Packaging Asia -liiketoimintayksiköistä, on tarkoitus eriyttää kolmeksi erilliseksi liiketoiminnaksi, jotka raportoisivat toimitusjohtajalle. Uudistus on tarkoitus toteuttaa heinäkuun alkuun mennessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?