Selvitys: Nokialta lähteneet tyytyväisiä – töitä löytynyt

Tuoreen selvityksen mukaan enemmistö Nokian viime vuosina jättäneistä työntekijöistä on selviytynyt irtisanomisista kohtuulllisen hyvin.

| Päivitetty

Nokian jättäneet työntekijät ovat tyytyväisiä tilanteeseensa, selviää Nokian yhteistyökumppanina toimineen valmennusyritys HRM Partnersin kyselystä.

Vastanneista yli 70 prosenttia on melko tai erittäin tyytyväisiä tämänhetkiseen tilanteeseensa.

Tyytyväisimpiä olivat yrittäjät, tyytymättömiä ennen kaikkea työtä vailla olevat. Suomeen syntyikin yli 400 uutta yritystä.

Kysely oli osoitettu niille Nokiasta lähteneille, jotka olivat ottaneet osaa HRM Partnersin järjestämään uudelleensijoittumisvalmennukseen. Kysely koski tilannetta helmikuussa, kun Nokialta lähdöstä oli kulunut keskimäärin puolitoista vuotta.

Yli puolet kaikista uuden työn löytäneistä työllistyi alle kolmessa kuukaudessa. Työllistyminen oli hieman muuta maata helpompaa pääkaupunkiseudulla ja Tampereella.

– Työnhakijan omalla aktiivisuudella oli ratkaiseva merkitys, sillä suurella osalla uusi työpaikka löytyi oman verkoston kautta, sanoo tiedotteessa Elina Palmroth-Leino, joka vastasi HRM Partnerisissa nokialaisten rekrytointipalvelusta.

Valtaosa sai pienemmänpalkkapussin

Työnsaamiseen näytti vaikuttavan myös ikä. Alle 40-vuotiaista 69 prosenttia oli löytänyt työpaikan, kun yli 50-vuotiailla osuus oli 37 prosenttia. Näistä alle 40-vuotiaista enemmistö pääsi uusiin tehtäviin alle kolmessa kuukaudessa.

Palkka ei ollut merkityksellinen, ja 57 prosenttia olikin tyytynyt Nokiaa alempaan palkkatasoon.

Nokia tuki lähteviä Bridge-ohjelmalla, joka tarjosi tukea niin yrittäjiksi aikoville, työnhakijoille kuin opiskelusta kiinnostuneille. Suomessa sen piiriin kuului noin 5 000 työtekijää. Ohjelma sai vastaajilta kiitosta, sillä 90 prosenttia piti tarjottuja palveluita melko tai erittäin arvokkaina.

Yhteensä 40 prosentilla uusi työpaikka oli löytynyt suuresta yrityksestä. Suuri osa oli vaihtanut toimialaa, ja 48 prosenttia entisitä nokialaisista työskentelee nykyisin muualla kuin tietotekniikka-alalla.

Kyselyyn vastasi 894 ihmistä, jotka olivat asiantuntijoita ja johtajia, joiden työt päättyivät vuosina 2011-2013. Vastaajat olivat pääkaupunkiseudulta sekä Oulun, Salon ja Tampereen alueilta.

Yli 80 prosentilla on korkeakoulututkinto, ja 73 prosenttia oli ollut Nokiassa töissä yli kymmenen vuotta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?