Karvinen lehdelle: Storan Uruguayn-tehtaasta kannattava - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Karvinen DI:lle: Storan Uruguayn-tehtaasta rahaa loppuvuonna

Metsäyhtiö Stora Enson toimitusjohtaja Jouko Karvinen arvioi tämänpäiväisessä Dagens Industri -lehdessä, että yhtiön Uruguayn sellutehdas saadaan kannattavaksi loppuvuonna.

10.2.2014 12:04 | Päivitetty 10.2.2014 12:09

Jouko Karvinen toisti yhtiön syksyllä antaman arvion siitä, että tuotanto käynnistyy tehtaalla lähikuukausina.

Kun tuotanto saadaan täysimittaiseksi vuoden loppuun mennessä loppuvuodesta, se on kannattavaa, Kervinen sanoi lehdelle.

Uruguayn Montes del Platan tehdas on Stora Enson ja chileläisen Araucon yhteisyritys. Viime lokakuussa metsäyhtiö vahvisti, että tehtaan käynnistäminen siirtyy kevääseen, koska tärkeimmät teknologiatoimittajat eivät saa työtään päätökseen ajoissa.

Dagens Industri -lehti kirjoittaa myös, että yhtiön tilanne näyttää tällä hetkellä valoisalta. Osake on tänä vuonna kallistunut 50 prosenttia, 15 prosenttia viime viikon tulosjulkistuksesta.

Kulukuureista huolimatta pitemmän aikavälin rakenteellisia ongelmia yhtiöllä on kuitenkin edelleen, muun muassa hiipuvilla sanomalehtipaperin markkinoilla, lehti arvioi.

Huolestuttavaa on myös, että yhtiöllä on 20 miljardin kruunun, 2,3 miljardin euron kassavaroja samaan aikaan, kun sillä on lainaa 45 miljardin kruunun (5,1 miljardin euron) edestä. Lehti pohtii, olisiko nyt oikea aika kotiuttaa osakevoittoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?