"Meidän tulee jatkaa liiketoiminnan sopeuttamista" - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

"Meidän tulee jatkaa liiketoiminnan sopeuttamista"

Tänään tuloksensa julkistaneen metsäyhtiö Stora Enson toimitusjohtaja Jouko Karvinen pitää yhtiön loka-joulukuun ja koko vuoden tulosta odotusten mukaisena. Paperinvalmistuksessa (Printing & Reading) Karvinen näkee edelleen lisäsopeutustarpeita.

5.2.2014 13:44 | Päivitetty 5.2.2014 13:39

– Kustannusten vähentämisen ja tehokkaamman käyttöpääoman hallinnan ansiosta liiketoiminnan kassavirta oli erittäin vahva. Ne ovat myös olennaisia mittapuita menestyksekkäälle etenemiselle muutosmatkallamme, toimitusjohtaja Jouko Karvinen sanoo tulostiedotteessa.

Stora Enson paperiliiketoiminta saavutti koko vuonna vakaan kassavirran, vaikka kannattavuus heikkeni ja markkinat jatkoivat kutistumistaan, Karvinen toteaa.

– Tämä on jälleen todiste siitä, että meidän tulee jatkaa liiketoiminnan sopeuttamista vastaamaan markkinatilannetta.

Stora Enson työntekijät ovat kärsineet yrityksen sopeutustoimista ja leikkauksista. Karvisen mukaan se on kuitenkin hinta, jonka yhtiö joutuu maksamaan muutoksesta.

Stora Enson mukaan Montes del Platan sellutehtaalla Uruguayssa viimeistellään parhaillaan rakennustöitä, tehtaan käyttöönottoa ja lopullista lupaprosessia. Tehtaan odotetaan käynnistyvän vuoden alkukuukausina.

Investointi kuluttajapakkauskartonkitehtaaseen Guangxissa Kiinassa etenee suunnitellusti, yhtiö kertoo. Tehtaan odotetaan aloittavan toimintansa vuoden 2016 alussa.

– Investointi Ostrolekan tehtaalla [Puolassa] käy täydellä höyryllä, Montes del Plata seuraa pian perässä ja Kiina-projektista olemme saaneet rohkaisevia ensikokemuksia koskien puuviljelmiä ja tehdasalueen rakentamisesta, toimitusjohtaja Karvinen sanoo tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?