Nokian Siilasmaa: Viimeinen neljännes käännekohta

Nokian hallituksen puheenjohtaja ja ja väliaikainen pääjohtaja Risto Siilasmaa on tyytyväinen yhtiön jatkuvien toimintojen vahvaan liiketoimintaprosenttiin viime vuoden viimeisellä neljänneksellä. Liikevoittoprosentti ilman kertaluonteisia eriä oli 12 prosenttia.

| Päivitetty

– Vaikka vuoden ensimmäinen neljännes on kausiluonteisesti heikko jatkuvissa toiminnoissamme, arvioimme edelleen Microsoftin kanssa sopimamme yritysjärjestelyn toteutumisen vahvistavan Nokian tulosprofiilia merkittävästi, Risto Siilasmaa sanoo tänään julkistetussa tulosraportissa.

Myös verkkoyhtiö NSN:n vahva kannattavuus ilman kertaluonteisia eriä korostaa Siilasmaan mukaan sitä, "kuinka perustavalla tavalla NSN on erilainen yritys nyt kuin kaksi vuotta sitten, jolloin se aloitti uudelleenjärjestely- ja muutosohjelmansa".

– Olemme nyt fokusoituneempia, innovatiivisempia ja kurinalaisempia. Näiden peruselementtien tukemana uskomme, että NSN:llä on hyvät edellytykset vahvaan liiketoiminnalliseen suoritukseen vuonna 2014.

Karttaliiketoiminnassa (Here) Siilasmaa näkee pitkän aikavälin kasvumahdollisuuksia autoteollisuudessa sekä muilla teollisuuden sektoreilla. Yhtiö aikoo kasvattaa investointien määrää tänä vuonna.

– Advanced Technologies -liiketoiminnassamme keskitymme jatkamaan investointeja innovaatioon, toteuttamaan menestyksekästä liiketoimintastrategiaamme, jossa lisensoimme toimialamme keskeisiä patentteja Nokian innovaatioista kiinnostuneille yhtiöille, sekä luomaan lisäarvoa yhteistyökumppaneillemme teknologialisensoinnin myötä, Siilasmaa sanoo.

Hänen mukaansa viimeinen neljännes oli merkittävä käännekohta Nokian historiassa. Yhtiö on työskennellyt tiiviisti määritelläkseen Nokian tulevaisuuden suunnan.

– Olen tyytyväinen strategiatyömme edistymiseen ja innoissani niistä tulevaisuuden mahdollisuuksista, jotka odottavat kolmea jatkavaa liiketoimintaa, Siilasmaa sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?