"Nokia saattaa tehdä yllätyspaluun puhelinvalmistajaksi"

Huhut ja kuvat Nokian uudesta Normandy-laitteesta ovat levinneet jo niin laajalti, että sen olemassaoloa pidetään melko todennäköisenä. Näin arvioi Inderesin analyytikko Mikael Rautanen.

14.1.2014 11:53 | Päivitetty 14.1.2014 11:56

Pian entiseksi matkapuhelinyhtiöksi muuttuva Nokia saattaa tehdä yllätyspaluun puhelinvalmistajaksi, veikkaa Inderesin analyytikko Mikael Rautanen nettipankki Nordnetin aamukatsauksessa.

Rautanen pohtii, mitä markkinoilla talven aikana liikkuneet huhut Nokian mahdollisesta Android-laitteesta merkitsevät. Hänen mukaansa huhut ja kuvat Normandyksi nimetystä laitteesta ovat levinneet jo sen verran laajalti, että sen olemassaolo tuntuu todennäköiseltä.

Rautanen näkee huhujen taustalla kolme vaihtoehtoa.

Ensimmäinen on Nokian nopea yllätyspaluu puhelinvalmistajaksi, sillä joidenkin huhujen mukaan Normandya kehitettäisiin yksikössä joka jää Microsoft-kaupassa Nokialle. Nokia ei saa valmistaa puhelimia omalla nimellään ennen vuotta 2016, mutta Rautasen mukaan uuden puhelimen julkaisu toisella tuotemerkillä olisi teoriassa mahdollista. Nokian paluu puhelinvalmistajaksi ei kuitenkaan olisi helppo.

Ehkä todennäköisempänä vaihtoehtona Rautanen pitää sitä, että huhuttu laite on jo pitkään ollut osa Microsoftille siirtyvän matkapuhelinyksikön strategiaa ja olisi seuraavan sukupolven Asha-mallistoa.

Kolmas, vaikkakin Rautasen mukaan nyt jo epätodennäköinen vaihtoehto olisi, että Normandy-huhut ovat alun alkaenkin olleet perättömiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?