Credit Suisse: Patentit ja kassa tuovat merkittävää potentiaalia Nokialle - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Pankki: Tynkä-Nokia hyvä sijoitus – patenttituotot voivat kasvaa 40 %

Investointipankki Credit Suissen mukaan verkkoliiketoimintaan keskittyvän teknologiayhtiön Nokian osake tarjoaa hyvät sijoitusmahdollisuudet.

7.1.2014 17:53 | Päivitetty 7.1.2014 17:47

Ranskalaispankki perustelee eiliselle päivätyssä raportissaan näkemystään Nokian hyvällä patenttisalkulla ja kassatilanteella.

Nokian sijoitussuosituksen Credit Suisse nosti tasolle "outperform" ja osakkeen tavoitehinnan 7,25 euroon aiemmasta 6,50 eurosta.

Credit Suissen mukaan Nokian patenttisalkun vuotuiset rojaltituotot voivat kasvaa vielä 40 prosenttia nykyisestä 500 miljoonasta eurosta. Raportissa pankki huomauttaa, että patenttisalkku voi olla herkullinen ostokohde esimerkiksi puolijohdevalmistaja Qualcommille tai suurimmille älypuhelinvalmistajille Applelle ja Samsungille. Myös Huawei, Intel ja Google nimetään mahdollisina ostajaehdokkaina.

Lisäksi Nokialla on kassassaan runsaasti jakovaraa osakkeenomistajille. Credit Suissen mukaan jakovaraa on noin 5,9 miljardia euroa eli noin 1,60 euroa osaketta kohti. Tämä olisi noin 25 prosenttia Nokian markkina-arvosta.

Jakovaraa voi kasvattaa vielä Nokian karttaliiketoiminnan Heren myynti, johon Nokian strategian päivitys voi Credit Suissen mukaan johtaa. Myös patenttisalkun myynti kohentaisi Nokian kassatilannetta entisestään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?