Aspon Leipurin saattaa listautua pörssiin - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Aspon Leipurin saattaa listautua pörssiin

Julkaistu: 27.11.2013 8:59, Päivitetty 27.11.2013 9:03

Monialakonserni Aspon hallitus on päättänyt selvittää edellytyksiä yhtiön kokonaan omistaman Leipurin Oy:n listaamiseksi Helsingin pörssiin.

Mahdollinen listautuminen voisi Aspon mukaan tapahtua markkinatilanteesta riippuen lähivuosien aikana. Yhtiön tavoitteena olisi säilyä Leipurinin vähemmistöomistajana.

– Arviomme mukaan Leipurin on nyt kooltaan, kannattavuudeltaan ja rakenteeltaan sellainen, että se voisi toimia omana yksikkönään ja rahoittaa itse omaa tulevaa kasvuaan. Uskomme lisäksi itsenäisen Leipurin Oy:n kiinnostavan sijoittajia, Aspon toimitusjohtaja Aki Ojanen sanoo tiedotteessa.

Leipomoille raaka-aineita, koneita ja valmistuslinjoja tuottava Leipurin on Aspon mukaan kasvanut kannattavasti viimeisen viiden vuoden ajan. Leipurin on myös laajentunut voimakkaasti itämarkkinoilla. Esimerkiksi Venäjällä yrityksellä on toimipisteet ja varastot jo 13 kaupungissa maan kaikilla talousalueilla.

– Listautumisen myötä Leipurin-konsernin vahva asema itämarkkinoilla tulisi entistä läpinäkyvämmäksi. Mielestämme yrityksellä on edelleen paljon mahdollisuuksia kasvuun, ja siksi Aspon tavoitteena olisi säilyä yrityksen vähemmistöomistajana, Ojanen sanoo.

Aspon hallituksen puheenjohtajan Gustav Nybergin mukaan Aspo voisi kehittää Leipurinin mahdollisesta listautumisesta saatavilla pääomilla vahvemmin nykyisiä brändejään sekä tarvittaessa investoida myös uusiin liiketoimintoihin.