Euroopan pörssit kirivät: yli 170 uutta yhtiötä - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Euroopan pörssit kirivät: yli 170 uutta yhtiötä

Euroopan pörsseihin on listautunut kuluvan vuoden aikana 171 uutta yhtiötä. Listautumisantien arvo oli yli kolminkertainen verrattuna edellisvuoden vastaavaan aikaan.

10.10.2013 8:27 | Päivitetty 10.10.2013 9:46

Euroopassa on toteutettu tammi–syyskuussa 171 listautumisantia. Uutta osakepääomaa on kertynyt pörsseihin 11,7 miljardia euroa.

Listautumisantien arvo on yli kolminkertainen verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Hyvä tulos kertoo siitä, että listautumismarkkinat ovat terveyhtymässä kiihtyvällä vauhdilla Euroopan talouden elpyessä.

Lähes puolet uusista pörssiyhtiöstä listautui heinä–elokuussa. Erityisen vilkasta tahti oli Lontoon pörssissä, jonne listautui kaksi kolmannesta uusista yhtiöistä. Tiedot ilmenevät konsulttiyhtiö PwC:n IPO Watch Europe -raportista.

– Suomessa listautumismarkkinoilla on vallinnut pörssiyhtiöiden jakautumisbuumi. Hyviä esimerkkejä ovat Munksjön irtautuminen Ahlstromista, Caverionin jakautuminen YIT:stä ja Metson valmistelema Valmetin listautuminen erilliseksi yhtiöksi, sanoo PwC Suomen yritysjärjestelypalveluiden johtaja Kauko Storbacka tiedotteessa.

Erityisesti sijoitusyhtiöt ja kiinteistöyhtiöt listautuivat vilkkaasti pörssiin alkuvuonna. Niiden listautumisannit tuottivat lähes puolet tammi–syyskuussa listautumisanneilla kerätystä pääomasta.

– Myös Suomessa kiinteistöala kiinnostaa. Orava Asuinkiinteistörahaston listautumisanti ylimerkittiin ja kaupankäynti osakkeilla alkanee lokakuun aikana, sanoo johtaja Netta Mikkilä PwC:n tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?